Film på Lucas 28 nov

En liten glimt av hur vi har det på lekmattan nu. Det är troligen här som man enklast kan följa utvecklingen och om jag kikar på lekmatteklipp för några veckor sedan ser jag en viss skillnad i motoriken.

Har glömt att uppdatera Lucas siffror men han vägde 6600 g och var 62 cm lång när vi var hos BVC tidigare i veckan.




27-28 nov

1:a advent snart.. tiden bara rusar iväg.
Vi börjar fundera på att ordna till ett lekrum till Lucas och har i varje fall burit upp lite av leksakerna samt en av lekmattorna till gamla arbetsrummet. Han verkar trivas bättre på golvet där än vad han gör nere i vardagsrummet. Kan nog bero på att det golvet och rummet är det varmaste i huset.

Lucas 27 nov

Lucas ligger på lekmattan medans mamma hängr tvätt ( för tillfället hänger vitvätten i arbetsrummat/gästrummet/lekrummet med nu har jag flyttat tvättställningen till det andra extrarumet vi har på ovanvåningen).



Lucas 28 nov

Idag sov vi gott. Senaste nätterna har Lucas sovit 22-04/05 i ett sträck så vi hoppas att det håller i sig. Sedan har han somnat om efter matning och fortsatt somna om efter mat fram till 10/11. Då vi alla är sjusovare så klagar vi inte.



Men när vi väl vaknat på riktigt får Lucas ofta ligga kvar en stund i sin säng och kika på sin mobil, så att han får en bra start på dagen. Jag vill hellst plocka upp honom först när han är nöjd och glad så att han associerar sängen med något mysigt och inte med gråt. Inte för att han gråter särkilt ofta...



Japp, precis så här söt är han nu :-) Nacken är rätt stark och han har börjat tippa över till sida. Från ryggläge så tippar han också över till sida men inga helvändningar ännu.. från något läge.



Gulliga Hella

På tal om söt så hade vi beök av Hella (plus hela sin familj som är minnst lika söta ;-)) Jag blir aldrig sugen på bebis när man ser söta bebisar men när jag ser en så här söt valp så smälter jag.. Gosvänlig och aspirerande knähund är hon också. Indy är dock inte lika imponerad, ännu...

Lekmattan 24 nov

Idag var jag och Lucas ute i skogen på en skön halvmilsrunda tillsammans med en bekant och hennes jämngamla son (födda samma dag) och hundarna. Detta gjorde vi direkt efter att vi lämnat storasyskonen på var sitt dagis och det var en skön start på dagen. Bäbisarna sov gott och hundarna skötte sig bra trots att det handlar om två rätt stora hanar, inget gruff eller bråk alls!

Efter att ha hämtat Isac på dagis så tog vi det mest lungt, Lucas på var en stund på lekmattan och Isac spelade lite Wii (ovanligt va? ;-))


Isac hade lite bekymmer med lampan i taket och sedan blixten.. han har så känsliga ögon när det gäller ljus...



Lillebror är inte fullt lika liten längre...



Storebror däremot blir allt större.




Helgen som var (21-22 nov)

Vi går fortfarande på Kåvepenin här hemma så helgen var inte så aktiv. Isac roade lillebror i badet...



Lucas kikar på Libero-kaninen.



På söndagen gick pappa och Isac på BIO (UPP). Vi snålade lite och tog med egna popcorn. Jag hade varit på BIO under torsdagsnatten (NEW MOON premiär) så nu var det grabbarnas tur.


Lucas i babyskyddet på väg ut för att handla lite.

Sol!!! 20 nov


Något vi nordbor inte är bortskämda med så här års är SOLLJUS. Det är mest regnigt, kallt och mörkt... Men så i fredags så kikade solen fram så vi drog med oss pappa ut på promenad. Isac åkte sin kickbike och vi andra gick en lång och skön runda i SOLEN. Lucas vaknade till när vi stannade vid lekparkerna och fick komma ut och känna på sina första solstrålar.



Lite ljust tyckte han nog allt att det var..



Isac däremot hade solglasögonen på, som vanligt, så han klagade inte.



Tänkt att någon så liten kan se så fundersam ut :-)



Svårt att kommunicera utan ord :-)



Isac är kaptenen på skutan och vi andra var överbord.

18 november

Lillebror har nu varit i denna värld i 2 hela månader. 2 relativt smärtfria månader måste jag äsga. Han är minst lika "snäll" som storebror var som bebis. Nöjd och go för det mesta.



Ligger lite i sängen och spanar på mobilen. Själva dosan där ljudet kommer från är intressantare än leksakerna som rör sig... Lucas FLINAR en hel del men så idag kom första skrattet!! Det var väldigt kort och jag lyckades inte få honom att upprepa det men Isac hörde det också så vi var i varje fall två som var helt säkra på att vi hade fått lillebror att skratta *äntligen*. Nu ska vi se om vi lyckas göra om bedriften inom kort.



Hänger i gungan. Vi bär rätt lite på lillebror men gungan änvänds desto mer.



Om Lucas är mätt och pigg (samtidigt) så funkar lekmattan kortare stunder. Idag var han starkare än någonsin och lyfte rejält på huvud och överkropp. Om jag minns rätt så var inte Isac liak stark förens vid 3 månaders ålder, men å andra sidan så avskydde Isac att ligga på mage.



Undrar när / om han kommer krypa.... Isac kröp knapp, han sprang hellre i gåstolen eller med lära-gå vagnen.
På tal om storebror så hade vi sjuklingar lite tid för oss själva i badrummet vid läggdags då Andreas var på jobbet.





Isac är härdad... han vet vad man ska göra när mamma trycker upp en kamera framför ansiktet. Se SÖT ut :-)

Sedan fick jag även båda bröderna på kort! De skulle bada tillsammans och Isac fick hålla lite medans jag fixade med badet.







Sen ville Isac ta kort på mig och lillebror.. tja låt oss bara säga att barnen ser ursöta ut trots att de har halsfluss.. JAG däremot är inte lika lyckligt lottad. Men det bjuder jag på.


Filmer på Lucas 2 månader 18 nov 2009

Lucas "fyllde" 2 månader idag. Detta firades med Kåvepenin till alla då vi har halsfluss. Jag måste säga att jag har världens bästa ungar. Alla är sjuka men INGA sura miner här inte. Isac är nöjd så länge han får spela tv-spel och Lucas är nöjd så länge han får mat :-)

Nedan lite bildbevis på att Lucas är redigt duktig på att lyfta på huvudet.




Han börjar sparka med benen redan...




Film 15 nov

Lucas på skötbordet. Han får numera tag i leksaken nästan varje gång och har nu lyckats öppna handen för att kunna greppa. Skallran greppar han om när man placerar den vid hans hand men det han helst vill ha är gubben på väggen...




15 nov..höstrusk

I småland är det nu mörkt och fuktigt så när vi är tappra och beger oss ut så är det reflexer och vattenavvisande kläder som gäller.

Isac i lekparken


Men hemma i värmen så passar vi på att blöta ner oss ändå.

Lucas i badet 15 nov


Glad gullunge

Man får passa på så länge man får bestämma vad de ska ha på sig ;-)





Vi är lite förkylda hela bunten så idag blir det ingen simskola för Isac, vilket är synd då det är sista gången för terminen. Vi fortsätter med simskola till våren istället och i vinter så får vi gå och träna själva.
vi funderar lite på att börja julpynta så smått men det kanske är för tidigt?

En liten jämförelse

Lucas i november 2009 (vänster) och Isac i november 2004 (höger)

Bröderna på var sin lekmatta. Lucas till vänster november 2009 och Isac till höger 2004. Isac var allt lite knubbigare :-) Men lika  söta båda två♥

Hittade en filmsnutt på Lucas som nyfödd



Här ligger Lucas inne i förlossningsrummet så mkt. mera nyklläckt än så här blir det inte :-) Hittade filmen på den andra datorn och passar på att lägga in den.

Ska se om jag hittar några på Isac på den externa hårddisken...

lite filmer på Lucas ca. 8 veckor




Vecka 46.. det rullar vidare

Frulle äter vi knappt tillsammans, alla äter var för sig och olika tider. Isac äter alltid, vi andra mera sällan.

Dagarna avlöser varandra och vi gör ungefär samma saker dag efter dag. Isac får frukost (ofta samtidigt som Lucas) och vi vuxna klämmer eventuellt i oss en macka när barnen har ätit klart.
Ingen av oss är morgonpigg så frukosten är en måltid som äts separat för tillfället, kanske blir det annat när Isac ska till skolan, Lucas till dagis och vi till jobb/skola?

Om det är en dagis-dag så tvingar jag upp Isac runt 8 och så försöker vi komma fram till dagis innan 9:10 och det är på marginalen var gång. Om jag lämnar så går vi med vagn och hund (Isac cyklar) om pappa lämnar så brukar han ta bilen och lämna lillebror och hunden hemma med mig. Oftast sover vi gott då.

Lucas brukar sova i vagnen under promenaden men vaknar rätt omgående när vi kommit hem. Om vi inte hunnit mata innan så gör vi det då och sedan är han vaken ett tag på förmiddagen. Runt lunch börjar han gnugga sig i ögonen och somnar i regel till en sväng och kl 13:45 är det dags at gå till dagis. Lucas sover sedan 2 svängar på eftermiddagen/kvällen och har somnat till för natten mellan 20-23 men vi försöker få honom att somna mellan 21-22 och det verkar fungera hyffsat. Han vaknar för mat 2 ggr per natt i regel. 1 gång runt 2-3 och en gång runt 5-6 sedan kan han vakna till lite runt 8 om det inte är dagis-dag (då väcker jag honom när vi ska gå) men de senaste dagarna har han gått att söva om med napp (han vaknar inte ordentligt utan börjar mest böka lite) och sover då till runt 10! Vi får se om det håller i sig... Just inatt somnade han runt 23 och sov till 5 somnade om 1 h senare och sov till 10!

Lucas på lekammtan

Ligger lite på lekmattan

på väg till affären

Åka iväg och handla lite mat






Sitta lite i babysittern




Prova nya pyjamasen

Minlotan...

Har laddat ur våran lite bättre kamera och hittade en hel del fina kort på grabbarna i huset.

Isac på ponnyridning sommaren 2009

Isac på ponyridning denna sommar. Ponnyn i fråga påminner mig lite om Myran som jag red på när jag var liten...

Sedan en session i Isacs säng en kväll i början på november. Båda grabbarna var redo för sagostunden.

Bröderna bus vid sagostunden en kväll i november 2009

Mina grabbar där de trivs bäst.. i en säng. Dock vakna denna gången!

de fina grabbarna

Än så länge tycker Isac att lillebror är rolig och vid kvällsmaten idag sa han spontant att han tycker jättemycket om Lucas. Vi föräldrar får vara nöjda så länge det håller i sig.. inbillar mig att tongångarna kan komma att gå lite annorlunda titt som tätt de kommade åren ;-)

Lucas i badet nov 2009

Lucas i badet, road av storebror :-)

Lekmattan börjar bli intressantare men det gäller att lägga honom där när han är mätt OCH utvilad


Lucas på lekmattan nov 09

Lucas på lekmattan nov 09

Detta är en kille med attityd ;-)

SLUTA ta kort nu morsan....


Indy 7 år 5/11 2009

Måste ju nämna att Indy fyllde 7 år den 5:e november. Tänk vad åren går fort...

Nog för att träningen lyser med sin frånvaro numera men ett LP2 ett 2:a pris i klass 3, ett viltspårscahmpionat och en gruppplacering i utställningsringen är lite av vad vi ändå har hunnit med trots väldigt få tävlingar. Men framförallt så är Indy en underbar familjemedlem som är underbart snäll mot allt och alla.

En väldigt ung Indy Indy innan han öppnade ögonen.. tänk så liten han var :-)

 

Första gången vi hälsade på hemma hos Indys uppfödare sov han mest hela tiden... falsk marknadsföring??

Stooora öron hade han innan han växte i dem

Det tog ett tag att växa i öronen :-)



Indy och Isac vid ett besök i Linköping för några år sedan. Mattes snygging!

Indy sommaren 2009

"gammelgubben" nere vid sjön denna sommaren.

Ja en sak är säker.. inte blir en weimaraner lungare med åren.

6 nov uppdatering

Idag så var det dags för första föräldragruppen på BVC och vi passade på att åkaner hela familjen.

Några av pojkarna i familjegruppen ligger och umgås på mattan

Lucas och de några av de andra barnen "umgås" på mattan.



Isac tog kort på mamma och vår BVC sköterska Linda.



Sedan tog han kort på pappa med kaffekoppen.


Varpå pappa konfiskerade kameran och tog kort på Isac.




Efter BVC bar det av till McDonalds och därefter frisören. Isacs hår växer verkligen jättesnabbt... lägger nog mer pengar på hans hår än våra andra tillsammans.



Tidigare i veckan har Lucas fått träna nacken lite i babygymmet som han fått låna av faster Pernilla.



Hela familjen spelar Wii :-)



Lucas myser i badet. Vi invigde badkaret för Lucas del eftersom han hade det lite trångt i baljan, den där stödgrejen är verkligen superb!

Filmkavalkad 6 nov 09

Idag blev Lucas 7 veckor! Detta firas genom ett litet filmgalleri över vad en 7 veckor gammal Lucas pysslar med.

Först två snuttar från dagens träff på BVC med familjegruppen. Alla pojakrna på mattan är mer eller mindre jämnagamla. Den rakt framär född samma dag och killen till vänster är några dagar äldre. Jag ska lära mig namnen på grabbarna i gruppen! (än så länge bara pojkar i gruppen)









Sedan följer två snuttar från badrummet. Dels skötbordet och sedan badkaret. Lucas har nästan vuxit ur baljan så nu blir det badkar tills han kan sitta upp lite mer.




2 nov.. lite uppdatering

Hösten är här och det är KALLT. Isac och Lucas har bra kläder för alla väder men föräldrarna snålar som vanligt. Vi ska dock bättra oss och införskaffa varma skor och jackor, även till oss.

Vi har haft höstlov här hemma och då passat på att åka till Leos lekland( jag, Isac och Lucas) med Johanna, Viggo och Sixten, gå en barnvagnspromenad med Jennie och Jenny och deras två små grabbar (Isac cyklade runt hela Teleborg med oss.. han är så otroligt duktig♥). Efter detta kom farmor,mostrarna och kusinen Jolanda på besök hela vägen från Västerås! Vi vuxna fick lite avlastning och fick till och med möjligheten att gå ut och äta middag ute, SJÄLVA. Kusinerna var en sväng till leklandet och sedan tod Västeråsgänget med sig Isac till badhuset följt av en runda på stan.

Lucas gillar verkligen att bada numera

Lucas värmer sig i badet

Sixten chillar på Leo's Lekland
Sixten (världens snällaste lillkille) bara satt i sin vagn och log under hela vistelsen på leklandet. Hoppas Lucas blir lika medgörlig om 5 månader :-)

Lucas matades i sofforna. Skönt med flaskmatning!

Flaskmatade Lucas lite medans de stora grabbarna rusade runt.

lunchtime

Matdags för storebrorsorna.
Isac och Jolanda
Några dagar senare åkte vi tillbaka till Leklandet med kusinen Jolanda :-)

Farmor matar Lucas
Farmor fick fixa Lucas matning och det gjordes med bravur.

nyvaken lucas hos faster Pernilla
En nyvaken Lucas i fasters famn.


Faster Johanna agerade lekledare :)



RSS 2.0