Debut! 24 februari.


Idag, äntligen, så köpte vi skridskor till Isac. Premiärturen gick bra och nu ska det övas varje dag enligt önskemål från herrn själv.


Isen skulle behövas soppas av lite men det gick bra ändå!


Lucas fick inviga sin sittvagn (sittdelen till vagnen) så att han kan kika på vad vi pysslar med.


 Och katten var så jäkla nyfiken på snön att jag sonika slängde ut honom i en snöhög. Nu sitter han inte och laddar vid dörren längre, nu är han nöjd med att få vara inne!




Ariel och Indy

Igår kom Ariels matte och hämtade hem henne. De fick bara till en parning för efter den var ingen av dem intresserade av den andre på det sättet... de var väl nöjda så antar jag. Så nu håller vi tummarna för att den tog sig och att det kommer en drös lurviga grå om ca 2 månader.



Vinkeln är lite fel samt så är inte Ariel van att bli uppställd... Men hon har en lång och fin rygg, bra kors. Bra vinklar bak. Hon kanske inte är fullt lika välvinklad fram men inte alls så rak som hon ser ut att vara på denna bilden. En riktigt trevlig tik i lagom storlek !


Tog en bild på Indy under dagens morgonpromenad. När han inte är uppställd sjunker han liksom ihop lite men för att vara 7 år tycker jag att han är fin :-). Han är nedklippt under magen, på halsen och på benen samt tassarna.


Toalettrutiner ska tränas tidigt!!



Efter kvällsmat så är det numera toabesök. Här är bildbeviset från 1:a lyckade besöket den 21 februari(1:a där han inte började basja förens efter vi setet där en liten stund. Lucas har gått på toa en gång innan men då skyndade vi oss dit när han redan var igång så att säja...)
Varför toalett istället för potta? Enkelt.. potta är för äckligt!

Därefter är det bad och sedan välling och efter det så läggs Lucas i sängen för att försöka somna.


Indy & Ariel

Indy ska förhoppningsvis bli pappa till våren och har dambesök från Danmark, Ariel heter denna lilla havsfru :-)
Isac och Ariel
Ariel och Isac är ute i snön. Ariel STÅR upp i sön...
Isac tog kort på Ariel när hon låg och spanade på katten. Lumbus var INTE förtjust över uppmärksamheten.
Så Isac förevigade det också :-)
Vi fick gräva fram bilen så att vi kunde backa ut den.. den andra bilen står under carporten. Vet inte om jag litar på taket där :-)

5 månader

Vi har varit och vägt idag (siffrorna är nu uppdaterade)

Lucas väger nu 8680 kg, är 70 cm lång och har ett huvudmått på 44,3


Äta, sova, hoppgunga och sångstund :-)


Matningen går utmärkt, så länge maten är god :-)

Vi äter numera barnmatsburkar från 6 och 8 månader och verkar föredra HIPP. Havregröt äter vi dagligen och ofta då med banan och turkisk yoghurt till. Vi har även börjat med hvarevälling och han verkar spy mindre av den så håll tummarna för att det fortsätter så.


Men vi kan fortfarande somna i gungan, även om det inte sker fullt så ofta numera. Nu så lägger vi honom i sängen eller vagnen när det är dags att sova och han brukar klara av att somna själv.

Har även lite filmsnuttar att dela med mig av:


Hänger i hoppgungan med alla husdjuren som sällskap. (handlar mera om att matte sitter där tror jag dock)




Sångstund med pappa...


Lite av varje i februari

Vi har ju fått låna Johannas gåstol! Det går bättre och bättre och nu kan Lucas i varje fall backa i den. Men får han välja så föredrar han än så länge hoppgungan.



Händerna är konstant i munnen men än så länge så är det inga tänder på G.


 Lucas får tag i fötterna och har även fått in dem i munnen. Tänk om man var så vig...


Bumbon änvänds inte så flitigt som vi tänkt pga. att han spyr rätt lätt när han sitter i den.  Men lite använder vi den i varje fall. Här sitter han vid aktivitetsbordet.


Storebror är klart idolen! Jag måste säga att jag är otroligt glad öve rhur Isac hanterar Lucas. Han verkar genuint glad över honom och håller behanldar honom som en kompis redan nu.


Å så måste man ju få kramas lite med pappa också.


Bildbevis på att vi har blivit lite nyttigare och att vi numera har grönsaker till varje måltid :-)

12 februari.. en liten jämförande bild


När jag ändå höll på och bädda sängen passade jag på att ta lite nya kort på Lucas i den. Jag tog ett liknande i december och om man kikar på ärmen till tröjan så är den aningen kortare nu. Han har fått lite mer hår men annars är det ingen större skillnad tycker jag.
(samma säng, samma barn, samma tröja men 16 december 2009)


Idag var jag och grabbarna på Leos Lekland, där Isacs kompis Hampus hade 6-års kalas. Då Andreas jobbat natt fick Lucas helt enkelt haka på.
Isac hade jätteroligt och var SÅ stolt över att den present som HAN valt ut hade mottagits med ett förtjust rop. (Crystal King). Jag såg knappt röken av Isac under de 3 h vi var där, han hade fullt upp med att röja runt med kompisarna.
Lucas skötte sig över förväntan. Vi hade tagit med oss en banan och köpte en fruktpuré till när vi väl var där (för att fylla ut det hela lite mer). Lucas satt snällt i barnstolen och åt sina fruktblandning och efter det var han glad och social innan han somnade till i babybjörnen.
Lucas har fått smaka välling (eg. ska man vänta till 6 månader..) och det gick bra. Han har även fått smaka lassange på burk (8 månaders mat) och det gick ner samt så har jag idag gjort en köttfärs, broccoli och pasta- röra (smaksatt med vitlök, oregano och lagerblad) som även den gick ner så nu händer det grejer på matfronten!
Vi har även fått låna Johannas lekstol och den används några gånger om dagen men hoppgungan är fortfarande favoriten (han har inte fått koll på hur man förflyttar sig i lekstolen ännu helt enkelt..) :-)

Snögrotta 5:e februari

Viggo och Isac fick lite hjälp med att gräva upp en snögrotta som grannungarna grävt får några dagar sedan (mer snö har fallti så den var lite igentäppt... ).





Goaste grabbarna grus!


Den "lilla" snöhögen vid parkeringen... (inuti finns grottan, ingången är på andra sidan)


Vid matborder 4:e februari

Lucas äter (som jag nämt i tidigare inlägg) gröt 1-2 ggr om dagen. Havregröt med frukt eller fruktpuré till. De senaste dagarna har vi kört med mosad banan och det gillar han verkligen.






Nu börjar han även sitta bättre i sin matstol!


Hit med maten morsan!!


Gos med mamma 4:e februari




Det gäller att passa på innan han blir stor nog att protestera mot bilder där mamma pussar honom på kinden...

Ännu en pulkabacke, mera sol och snö å så lite nyvaket.



På toppen av backen


Indy drar nästan dagligen och är riktigt duktig men att stå still och titta på när alla andra får leka i backen är lite jobbigt så då får husse säga till på skarpen varpå Indy fjäskar för fullt...


I backen träffade vi några väldigt snälla äldre killar som lånade ut sina grejer till Isac så att an också kunde hoppa i guppen. Tänk vad härligt att det FINNS snälla ungar därute!


Solen visar sig rätt ofta och det är underbart men Isac kan då bara vara ute med sina solglasögon.




Redo för en tur i snön!

Vi har fått lite rutiner kring Lucas sovtider och 1-2 gånger om dagen sover han ute. Nerbäddad i sin vagn
Han brukar sova en kortis på förmiddagen sedan en lite längre runt lunch och en lite längre innan kvällsmat och bad.

En nyvaken Lucas testar att sitta lite i vagnen


Jodå med lite stöd runt så går det rätt bra att sitta en liten stund på egen hand.. (30 januari)


Bounce...

Indy har börjat uppskatta Lucas lite nu när han har börjat äta gröt 2 ggr om dagen samt äta på majskrokar.
Indy står beredd och underhåller på så sätt samtidigt Lucas så att han äter utan att knorra.
Så nu för tiden passar Indy på att sniffa av Lucas varje gång han skuttar i hoppgungan.. vem vet, han kan ju ha lite gröt kvar på sig...

(foton tagna 29 januari)







Japp.. där bakom örat fanns det lite kvar!

I hemmets lugna vrå



Lucas på lekmattan den 7:e januari. ( I pappas gamla t-shirt)



Storebror kvalitetstestar lillebrors ärvda leksaker den 12 januari. Tänk vad roliga ens gamla leksaker kan bli när de återupptäcks! Jag hade väntat mig att Isac skulle bli sur över att Lucas får årva alla hans bebisleksaker men än så länge har han varit givmild.



Övertalade Isac till att sätta sig i soffan med lillebror.



28 januari fick Nallen ställa upp som sittstöd istället..



Händerna är allt ftare i munnen men än så länge har jag inte sett någon tand på G.





Soffan på övervåmningen är en ganska bra bakgrund att fota på med ljuset bredvid. Har dock fortfarande strul att få till blixten precis som jag vill ha den... borde kanske gå en fotokurs snart.








RSS 2.0