Skövde!

Andreas skulle ändå jobba natt på Rättspsyk i några nätter i rad så jag och grabbarna passade på att åka hem till mormor och morfar Stig en sväng.
Första gången som jag åkte iväg själv med båda grabbarna eftersom jag varit tveksam till att köra bil med båda utan att ha en vuxen till som kan underhålla Lucas om han är missnöjd. Inte för att han är svår att ha i bilen utan mest för att jag inte vill riskera att bli tvungen att köra med en skrikande Lucas i baksätet. Detta både för min och för Isacs skull, då ingen av oss skulle uppskatta det.
Men Lucas skötte sig med bravur, även denna gång.
Han sov dock lite dåligt hemma hos mormor. Hade lite svårt att slappna av tror jag. Han var väldigt mammig, betydligt mer än hemma men annars så gick allt bra.


Min gammelhund :) Nja, hon är nog inte min längre. Hon ger mig knappt en blick numera Jag kommer ju bara ch gör jobbiga saker samt har med mig jobbiga gäster (om inte Andreas är med, honom gillar hon).


Lucas tyckte att Amis filt var rätt mysig.


Isac hittade lite av allt Lego som bor i Skövde och byggde sig några hus och lite bilar.


Blåmärket är från handtaget på sparkcykeln. Den liksom ramlade på honom.. Tur att det är tufft med blåmärken :)


Lucas och Ami


Isac testar morfars flygsimulator.


Sedan testar han att köra den lilla radiostyrda båten i dammen.


Ami ville gärna fånga båten.


Lucas gillade verkligen morfar Stig!! Lucas var lite svårtflörtad men morfar lyckades få honom nöjd.


Båda hundarna (japp, tvingade att sitta med på samma bild) . Ami gillar inte Indy särskilt mkt. dessvärre. Synd, eftersom han är så snäll...


Morfar Stig och Lucas ute på äventyr.


Indy och Danne kollar vem som är starkast. Jag har för mig att Indy vann.


Mormor hade sin fina dator i smidig höjd för Lucas. Han var där och pillade flera gånger.


För allas säkerhet så köpte jag med mig en grind. den visade sig ha flera fördelar. Den höll Lucas borta från trappen, AMi borta från ytterdörren och så såg den till att hundarna kunde äta i lugn och ro.

Mormor, ungarna och jag åkte till Baltazar för att utforska lite.






















FEL födelsedagsdatum.. men men...

Vi hade inte vädret på vår sida de första dagarna men till slut så var det varmt och torrt nog för att testa om Isac var redo att köra crossen. Förra året var han inte riktigt redo men nu gick det mkt bättre!
Vi mutade med en cross nrä Isac skulle lära sig att cykla utan stödhjul och eftersom han vågade lära sig så fixade morfar Stig hem en cross. (det var morfar Stig som lärde Isac att syckla utan stödhjul)


Crossen hade inte körts på länge så det var en hel del pillande innan den startade.


Alla grabbarna var intresserade.


Men så till slut så gick den igång!


LYCKA!


Lucas fick också testa att sitta lite. Något att ärva om några år?

Lite filmer



Lucas utforskar en liten del av trädgården.


Isac kör crossen själv för första gången!

Lekparken 8 augusti

Vädret var inte på topp så vi passade på att testa den nya höstmössan.


Liten men cool.


Snart kommer höstrusket! Lucas är nu redo i Isacs gamla POP regnjacka, överdragsbyxor från Lindex, nya Kavatskor och så den snygga kepan från H&M.




Isac hittade två flickor att leka med, och passade på att visa sig från sin "bästa" sida. Det ska börjas i tid...


Även Lucas fick testa den stora kanan.



Lucas gungar:


Karl-Oskar dagarna 2010

Andreas jobbade hela K-O dagarna men jag, grabbarna och Johanna och hennes grabbar åkte ner och gjorde stan alldeles utmärkt ändå!


Under K-O dagarna så gör man klokt i att låta bilen stå hemma, till Isacs stora glädje.

Vi åkte ner en sväng den 6 augusti för att åka karluseller och spana in lite aktiviteter.


Vi började vid kulturparkens nya lekstuga. Ser ut som något jag skulle ha snickrat ihop :)



Sedan gick vi upp och såg att de hade samma "bollar" som de hade på sommarlovsmorgon och givetvis så ville grabbarna testa. DETTA var tydligen det roligaste av allt den dagen sa de i efterhand. (samt att det var mkt. svårare än vad det såg ut att vara på TV)









Vi gick även förbi hemvärnets lilla tält med terrängbil, vapenhylla och ansiktsmålning. Killarna hade även fått var sin fin keps på torget innan, helt GRATIS. Sådant gillar vi mammor! :)


Killarna blir krigsmålande på ena kinden.




Polackerna och karusellerna... Det slår aldrig fel, de ser alltid så glada och serviceinriktade ut! En ren fröjd att se!
Nåja, grabbarna hade kul i alla fall.



Efter parisehjulet så var det dags för den efterlängtade karusellen "Spiderman". Grabbarna hade pratat länge om den och trotts att vi vuxna tyckte att den såg bra läskig ut så skulle de absolut testa. Vilket de fick.
Kan väl bra säga att Isac sprang rakt in i mina armar efteråt och stod tyst och bara kramade mig ett tag... han ville inte åka igen :). Nåja, man ska lära sig ett och annat genom livet.


Föt att få dem känna sig lite modigare igen så skyndade vi att sätta dem på masken. Denna gången kändes det bättre och de båda flinade glatt efter åkturen.

Den 7:e augusti åkte vi ner igen. Denna gången var det StålHenrik & Supersnälla SilverSara som vi skulle spana in.
Även denna dag startade vi i kulturparken men nu fanns det aningen fler aktiviteter att välja på.
Sixten red för första gången!


En blivade ryttare!




Eftersom lillebror red så ville Viggo också rida! :)

Isac red en sväng han med. Han var lite besviken över att han inte fick rida på egen hand eftersom han kunde men berättade glatt om sin ridskola för tjejen som ledde hästen istället.


Hästen som Isac valde att få rida på.


Efter ridning, korvätning och lite bus så gick vi ner till stortorget för att vänta in showen. Vi var inte ensamma och det blev bara varmare. Vad gör man inte för sina barn??




Superhjältarna.

PÅ kvällen så klatnade jag till det lite och fick åka in för att sy 3 stygn i anisktet. Som tur var så kunde Johanna passa alla ungarna medans jag spendrade några timmar hos jourläkarna. Andreas jobbade ju så det var tur att hon kunde hjälpa till. Vad gör man utan goda vänner?? Andreas kom förbi en sväng för at kontrolera skadorna men det gick ändå rätt bra.


Ja, osminkad å så.. men men...

Lite filmer:
Superhjältarna:




Bollarna:




SPIDERMAN!


Lucas gillar Isac :)

Nu när Lucas går så kan han följa efter sin bror på ett helt annat sätt än när han bara kröp.
Man kan leka jaga, leka kurragömma och så kan man få "brotta ner" storebror så att man kan mysa.





MUN!!




Johanna åkte till IKEA och var snäll nog att köpa hem en förvaringsmöbel samt lådor till Lucas åt oss! Lucas gillade lådorna :)


Isac fick inga nya möbler nu så här i början av augusti, men han fick ett frisörbesök. I håret finns blått glitter... Silver var slut så då fick blått duga.

Blåbärsskogen 1 augusti

Vi äter inte svamp och jag avskyr fisk... men vi älskar blåbär!! Så varje sensommar ger vi oss ut i skogen och plockar lite. Iår har vi bara varit ute en gång och vi plockade inte så mkt. (man måste ju rensa också och det är inte lika roligt) men gott var det! Detta var första gången Lucas var med i skogen och han gillade verkligen blåbären.




I skogen är det inte helt enkelt att ta sig fram och då är det tur att man har en storebror som kan hjälpa till!






Mys hemma efter en kväll i skogen.


RSS 2.0