Testar nya kameran 21/7

Indy fick bli den första som jag tog kort på. Utan blixt så blev det ändå ett helt OK kort.
Lumbus fick jobba lite mer för att få vara med på kort.
Gick sen upp och väckte Lucas och testade en av inställningarna.
Öppnade upp sängen för första gången. Lucas blev glat överraskad och klättrade runt ett bra tag. Givetvis så skulle alla mjukisdjuren också följa med.
Ännu en inställning..
Vi passade på att gå ut med Indy medans Lucsa ville åka MC.
Andreas och Isac åkte upp till Västerås imorse så det gäller att roa Lucas under promenaderna så att han går med på att följa med.
En annan färgjustering. Gillar nog denna bäst.
Gillar även denna färgjustering skarpt!
BUS!!
Kom mamma, nu går vi hem och kollar på Ronja!
Satt och kollade på Ronja med Lucas men smet undan efter halva filmen för att laga kvällsmat. Lucas passad epå att ta hela fåtöljen och gosade in sig rejält framför sin favoritfilm.
Indy nöjde sig med den lilla soffan.

Öland 19-20 juli

Johanna har en mysig stuga på Öland och familjen Landin semestrade på Öland så då passade vi på att åka dit och umgås med de båda familjerna.
Grillkväll i solen!
Lucas och Sigge passade på att smita in och kika lite på Ronja på DVDn
Efter grillkvällen så åkte Andreas, Lucas och jag upp till en strand norr om Borgholm. Isac ville hellre busa mer med Viggo och stannade kvar i stugan.
Hit måste vi återvända. Långgrunt och jättefint!
Den 20 juli mötte vi upp Veronika, Tomas, Axel och Lukas på Ölands djurpark.
Axel och Isac verkades trivas tillsammans och åkte nästan alla karuseller.
Som tur är så kunde Andreas åak med på de lite vildare karusellerna. Vi andra vuxna bangade dessvärre.
Lucas och Lukas är nästan jämngamla och passade på att åka lite karuseller de med.
Lucas ville absolut åka MC och inget annat dög. Det gick rätt bra ändå. Isac fick ställa upp som vakt så att Lucas inte klev av i farten. Det var abara sista varvet so han kom på att han inte ville längre. Men det gick bra det med.
Full focus!
Lukas och Axel satt aningen mer säkert.
Vi testade badlandet men det var alldeles för kallt. Tomas ställde upp och doppade sig lite så att Axel och Isac kunde känna på vattnet.

Ny favoritbild på Isac


Julimys med ungar och djur


7 juli grilltur vid Bokhultet

Vi har en mkt vacker bokskog rätt nära där vi bor men vi är där alldeles för sällan!

Vem behöver lekparker när det finns så här fina skogar?
Det blev en spontangrillning efter jobbet! Andreas och grabbarna har sommarlov dock.
Man kan grilla annat än korv.. trots att det inte var lördag :)
Isac tog kort på mamma och pappa!
och Andreas på maten och mig...

3 juli Äventyrsgolf på Evedal


2 juli Ronja och Indy

Efter besöket på ALV och Mattisskogen så har Lucas fastnat totalt för Ronja! Med inbjudan så fick vi även en DVD med filmen och den går varm här hemma. Inget annat duger...
Det dansas och sjungs hela dagarna.
Skulle ta ett kort på Indy och Isac.
Tänkte inte på att Lucas var vaken...
Fick flytta lite på alla och försöka en gång till.
Även Lucas ville vara med.
Dock missförstod han vad det hela gick ut på.
Testade utan hund, men fick samma resultat :)
Tur att Lucas har en så pass snäll storebror och att vi har en så pass snäll hund!

26 och 30 juni Bus i trädgården


Midsommar

Planen var att fira med syrrans familj samt Johannas gäng, men då Ella blev sjuk så blev vi en familj kort.
Klassiskt midsommarväder bjöds det på. Regn och halkyligt men maten var supergod och sällskapet jättetrevigt så då ska man inte klaga!
Vi laddar up genom att städa och Indy genom att, tja sova framför ytterdörren.
Inte alltid helt enkelt att få Lucas att vakna efter middagsluren.
Men får man bara ligga och dra sig lite så brukar det gå det också.
Viggo hade med sig troopers-kostymer! Mkt poppulärt!
Sigge var FART!
Grillmästarna på väg in för käk.
Nyplockade ängsblommor, det var det vi hade roat oss med under förmiddagen i vår familj :)
Efter all god mat så var vi tvugna att komma ut och röra på fläsket. Det blev en tur till en av lekparkerna och färden gick gneom skogen.
De stora hittade en fristad från småsyskon. Vi får se hur länge det funkar att bara klättra upp.
Hella hade jätte kul! Verkligen! det synns bara inte .. ;)
Johanna och Mattias var hundvakter och även denna dam tyckte säkert att vara uppbunden i lekparken var dagens höjdpunkt :).
Lekfarbrorn roar ungarna ;)
Efter lekparken återvände vi hem för att fika lite mer och spela lite charader.

Kickbike!

Inte illa för en liten som åkt en handfull gånger och är runt 21 månader.

Ännu en sväng till badhuset.

Att få duscha hur man vill är nog det som Lucas gillar bäst med badhuset.
Denna gången mötte vi upp Johanna &:co och passade på att plaska runt i lilla poolen också.

Ponnyridning i Stall Berlin på Teleborg 19/6

Lucas fick en lång tur i skogen på en ponny som var lika gammal som mig!
Han ville inte riktigt kliva av när vi sedan var färdiga... det blir nog en till som vill gå på ridskola om några år tror jag.
Isac är lite för duktig för ponnyridning så han fick en låååång runda i vagnen istället.
När man har varit i stallet så msåte man ju bada på kvällen och till lillebrors stora glädje så fick Isac med på att bada tillsammans.

Astrid Lindgrens värld 17-18:e juni

Jag fick ett mail till jobbet med frågan om jag ville gå på invigningen av Mattisskogen på Astrid Lindgrens värld. De bjöd på mingel, invigning, övernattning samt en dag i parken! 

Dessvärre så valde vår lilla digitalkamera att dö just när vi kom fram så det blev bara bilder med systemkameran och det teleobjektiv, som var det enda objektivet som togs med.
Vi åkte upp mot Vimmerby på eftermiddagen den 17:e. Indy fick bo hemma hos Johanna och Lumbus fick extra mkt mat i skålen. Vädret såg inte så lovande ut så det blev till att packa med regnkläder och försöka hålla hoppet uppe. På vägen upp så åkte vi igenom flera skurar och hoppet sjönk. Att sitta utomhus med två barn i regnet och försöka se en invigning kändes inte lockande. Men precis när vi kom fram till Vimmerby och såg skylten mot ALV så slutade det regna och solen kom fram. Ett tecken kanske?
Vi checkade in i vår stuga som var jättefin. Stugan hade en liten altan, ett litet kök och köksbord, två våningsängar och egen dusch och wc. Både Isac och Lucas gillade våningsängarna och klättrade omkring i dem som galningar.
Efter att ha packat upp så stuvade vi in regnkläder i vagnen och begav oss upp mot ALV där mingel med servering skulle inleda kvällen. Vi gick bakvägen och hade lite svårt att hitta rätt, men det orndade sig till slut och vi bjöds på champange, öl, läsk, snittar, korv och levande musik. Efter minglet så var det så dags att gå upp mot Mattisskogen. De hade tänt facklor längst vägen och inne i skogen låg dimman tät och ugglorna hoade. Man fick ta paraplyer om man önskade och de erbjöd både myggmedel och sittunderlag. Det kändes som att de hade tänkt på allt. Efter en kort introdution och välkomnande så började då den allra första föreställningen i den nya Mattisborgen och den var fenomenalt bra! Vi vuxna satt som klistrade och Isac likaså men den som var mest faschinerad var nog Lucas. Han satt som ett ljus och knaprade bananchips och kommenterade tyst det han såg utspelas framför honom. Efter föreställningen så bjöds det på mat i törnrosdalen och på scenen kom sedan alla från Ronja och sjöng ännu en gång. Maten var jättegod och det fanns massor att välja på. Stora buféer, helstekt gris, glass, jordgubbar och pannkakor till barnen, massor med läsk, öl och vin och dessutom nygräddade kanderade nötter! Det känns som att vi inte gjorde annat än att äta och spana in vilka kändisar som var på plats.
Efter maten så fick man tillbaka till Mattisborgen och gå runt inne i den medans alla skådespelarna var på plats. Vi spanade in hela borgen (den är stor!) och satt även med rövanra runt bordet och sjöng sånger. Båda grabbarna fick häls apå rövarna och Lucas fick till sin stumma förskräckelse både pussar och klappar från rövarna. Ögonen blev jättestora men han sa inte ett ljud.
Vi skippade det sena mingelt inne på en av restaurangerna och återvände sedan till stugan för att ladda upp inför morgondagens officiella invigning där vi som VIP-gäster hade mittpartiet avspärrat så att vi var garanterade god sikt.
Vi kom tillbaka till stugan rätt sent, med vagnen fylld av godis, godiebags, sittunderlag, öl och läsk. Gratis är gott!
Lucas hade lite svårt att komma till ro i stugan men efter en hel del protester från resesängen så lade sig tillslut lugnet och vi fick alla sova.
Dagen efter så bjöds det först på frukost inne på ALV så vi begav oss direkt dit. Därefter passade vi på att gå runt lite kort i parken för att sedan gå och kika på invigningen och bandklippning. Det delades ut pengar, kliptes band och skakades händer och sedan fick vi se en kortare föreställning av Rövardottergänget. Det var en annan Ronja, Birk och SkallePär denna dagen och de var duktiga de med men vi tyckte nog att föreställningen kvällen innan hade varit lite bättre.
Eter föreställningen så gjorde vi parken och med oss hade vi massor av gratisbiljetter. Vi bjöds på mat, fick och glass. Det blev lunch i hamnkrogen hos pippi, pannkaksbufé (eller kanske var det våfflor...), massor med glass och så bullar och saft precis innan hemfärd (färdkost). 
Vädret var på vår sida hela dagen och det var precis lagom varmt. När vi sedan skulle åka hem och lämnade parken, då kom regnet!
Jag måste säga att skådespelaren som var Mattis var strålande!
Denna gången gick balansbanan utam bekymmer! Förra året så blev han lite blöt ;)
Ännu ett gosedjur införskaffades :)

Skolavslutningen 16:e juni

Sen uppdatering, ska försöka komma ikapp.
Nu är det somarlov för grabbarna. Isac hade skolavslutning den 16:e juni men gick sedan på fritids någon vecka till innan den rediga sommarledigheten började.

Den första skolavslutningen bjöd på strålande sol, precis så som det ska vara.
Lucas var med för att lyssna på alla sjungande barn och fika. Fikat var roligare än barnen.
Vi kom inte fullt i lika god tid som alla andra så fotovinklarna blev inte toppen...
Isac sitter med sin klass och väntar på att gå upp och sjunga.
Fröknarna tackades av. Jag måste säga att det ahr varit ett riktigt bra första år med bra fröknar.
SOMMARLOV!!

RSS 2.0