25 januari Kaskad

Idag hade vi bestämt att vi skulle åka till Kaskad i Tingsryd för att låta Isac bada i en varm bassäng (badkruka!) och för att låta Lucas bada i bassäng för första gången. De har nämligen en rätt så stor bassäng som är både varm (37 grader) och öppen för allmänheten. Planen var att åka från Växjö kl 13:30 men runt kl 12:45 så beslöt sig Indy för att gå på en promenad medans matte stod i duschen och husse var i tvättstugan...
Det är inte första gången hundjäkeln gör något liknande men nu var det länge sedan.
Han HADE varit ute... så rastad var han men han hade väl lite fler fläckar att nosa på eller något sådant. Ska väl tillägga att var och varannan tik i granskapet verkar löpa nu..
Så Andreas fick bege sig ut på cykeln för att leta medans jag matade Lucas och sedan begav även vi oss ut. Ringde polisen (igen) för att berätta att vår odåga till hund rymt IGEN och gav dem vårt nummer. Först så var det någon som hade sett honom uppe vid Ljungfälleskolan så jag traskade iväg dit och letade men hittade honom inte, Andreas cyklade runt och letade på andra sidan området. Efter nästan 1 h letande så var det en av våra grannar som såg honom och ropade in honom (han var lika glad som vanligt).
Men nu var klockan så mycket att vi inte verkade kunna komma iväg förens närmare 15 och vi skulle eg. gå på en till infomrationsträff angående förskoleklass. Men efter att ha varit så jäkla arg på min hund så ville jag inte sitta hemma hela eftermiddagen tack vare honom så vi skippade mötet och åkte ändå. Vi får ringa skolan för att se om vi kan komma och kika dagtid istället.
Kan väl säga att vi har en billig weimaraner i huset för tillfället, vars kulor kommer att klippas så snart jag har möjlighet att boka in oss hos veterinären. (han skulle ändå kastreras nu i vår pga. prostatan men nu skyndar vi på för att se om intresset att springa runt och nosa på alla kissfläckar kan avta en aning.)


Blocket nästa????

Nåja.. åter till badhuset.

Isac som är otroligt frusen av sig när det gäller vatten ÄLSKADE den varma bassängen. Lucas var lite ledsen första minuten men efter att första chocken hade lagt sig så gick det strålande.





Det var så varmt att kameran immade igen hela tiden :-)





Isac vann och pappa kom tvåa.


Lucas badade ca. 40 minuter. Sedan fikade vi och han fick mat och sen slocknade han. ♥


Det fanns även en äventyrsavdelning men där var det för kallt (34 grader...). Hit återvänder vi nog snart igen men då till den lilla varma bassängen.

22-23 januari

Viggo och Sixten har varit här och hälsat på. Ena dagen hade vi nöjet att ha Johanna, Sixten och Hella och dagen efter så lånade vi hit Viggo lite mer :-). Grabbarna leker så homla bra ihop och det märks att de har känt varandra länge.
Kika bara på bilden nedan. Isac har precis fyllt 1 år och Viggo är runt 6 månader.





Sixten! :-)




Isac och Lucas spelar Wii (som vanligt) Vi har köpt en till kontroll så numera spelar de tillsammans och inte var för sig. Andreas och Isac spelar en hel del tillsammans de med så det var nog en bra investering.

Nu börjar vi bli lite bortskämda med fina vinterdagar. Tänk om varje vinter kunde vara så här!
Vi har fortfarande inte tröttnat på att gå till pulkabackarna häromkring, kankse för att vi har rätt många att välja bland...



Lucas fick sitta på en pulka för första gången.. men inte åka, det tar vi nästa år.





Solglasögon.. alltid dessa solglasögon...



Lucas fick komma ut ur vagnen för att få lite sol på sig han med.

 



Hoppgungan är verkligen populär! Nu när det rullas stup i kvarten så är det skön att kunna sätta Lucas någonstanns där han är kvar OCH nöjd.



Vi är nu uppe i 2 mål gröt om dagen (de dagar vi hinner) men minst 1 i varje fall. Det gäller att lassa in snabbt och sedan fylla på med ersättning. vi blandar ca 1 dl vatten till gröt och har med 4-5 tsk med puré och därefter brukar han få 120 ml ersättning. Med andra ord så äter vi bra :-).


Bebisbesök och hoppgunga

Den 21 januari gick jag och Lucas en härlig förmiddagspromenad med Jennie & Theo med deras hund Diezel (flatte), Lotta & hennes dotter (glömde namnet nu.. får fylla i det senare)med deras hundar Vilse (rottis) och Aussi (Bordercollie) coh så jag Lucas och Indy. 4 STORA hanhundar i sina bästa år och 3 barnvagnar var nog en syn :-)



Lottas tjej är äldst, född i början av september.. om jag minns rätt runt den 5:e och Theo & Lucas är födda samma dag :-). (18 sept)



Lucas och Theo snackar på mattan.





Jennie had en hoppginga hemma som de inte kan använda då de inte har några bra dörrkarmar att hänga den i så vi lånade hem den ett tag då Lucas inte är lika nöjd på lekmattan längre. Vi testade den efter badet på kvällen och han verkade gilla den! Isac gillade den han med och tyckte att det var jättekul att hjälpa lillebror att lära sig studdsa.



21 januari var fösta gången som Lucas åt havregröt och det gjorde susen! Nu åt han två omgångar och 2 kuber med fruktpuré till. Dock blir det rätt kladdigt :-)

 

Aktivitetslådan

Isac fick en underbar aktivitetslåda i julklapp från V-ås som vi passade på att öppna och undersöka en kväll när pappa ändå inte var hemma.


Isac packar upp och planerar ordningen av aktivteterna.



Lucas fick ligga på en handduk i storebrors rum men ville inte ligga på rygg särkilt länge..


Problemet är bara att alla roliga leksaker försvinner när man vänder på sig.



Isac favorit var slinkyn! Undrar om de fortfarande säljer de stora i butikerna? Ska nog ta och leta runt lite...



När magläget blev tråkigt testade vi med bumbon ett tag istället..





Lucas har hunnit bli 4 månader

Lucas är redan 4 månader och de sista veckorna har det hänt mycket i hans utveckling. Han rullar nu från ryg til mage utan bekymmer, greppar målmedvetet, stoppar in allt i munnen och äter allt bättre av sina smakportioner. När det gäller smakiskarna så bestär de mest av gröt och fruktpuré av olika sort. Vi började med risgröt men den var inte så väldans populär så idag byte vi till havregröt och då gick det genast bättre.

Isac är tillbaka på dagis efter julledigheten så vi har fått ordning på våra dagar igen.


Den 14:e januari hade vi Isak G på besök och övernattning. Han och Isac lekte med LEGO, spelade Wii och åkte pulka. Det gör vi gärna om snart!



Lucas ligger numera inte still på lekmattan särskilt länge så det gäller att passa på att ta kort så länge han ligger kvar.



Magläget är kul en stund men lite jobbigt när man har bekymmer med magmunnen och spryr lätt...



Lucas har hittat sina fötter och grabbar tag i dem varje gång han ligger på skötbordet.



Han har även blivit bättre på att sitta med lite hjälp. Balansen är inte riktigt dä rmen ryggen och nacken är han riktigt stark i!


Nyspydd, nybadad och redo för nya kläder. Ja, det är väl ungför så det rullar på här hemma :-)






En tur till pulkabacken 10 januari

Isac, Indy, Lucas och jag passade på att njuta av det fina vädret ute i backarna uppe vid skolan. Denna gången klarade Indy av att dra Isac på stigen innanför cykelbanan själv medans matte gick på cykelbanan med barnvagnen. Det krävdes ltie övertalning innan han slutade försöka ta sig över det lilla diket för att gå hos mig men till slut så förstod han vad uppgiften var.






Nöjd Isac och Indy efter en tur till backarna.





Gullungarna i soffan uppe i gästrummet.

Härlig vinterpromenad 8 januari

Den 8 januari var vi iväg på en härlig promenad till slottet. Solen sken och Indy fick dra Isac i Snowrunnern. En riktigt härlig vinterdag.
Hela familjen gick runt på campus och upp till slottet och på hemvägen köpte vi lite gott fika på campus som vi åt ute i den strålande solen.





Ingen dålig morgongåva!! (Theleborgs slott)



Indy gillar verkligen att dra pulkan! Husse får ha koppel på så att det inte går för fort.

På kvällen fick vi sällskap vid köksbordet av Lucas.



Han var rätt nyfiken på vår mat.



Vi lät honom smaka lite på frukten vi hade efter maten men kan inte påstå att lillen blev stormförtjust.

dagens rulle




7 januari.



Hemma hänger vi mest på lekmattan. En hoppgunga och lära-gå-stol ska införskaffas. Söker av blocket dagligen. Hur kommer det sig att det man letar efter alltid lyser med sin frånvaro?


Lucas i sin fina nya body som han fick i julklapp från fam. Axelsson


Den 6 januari hade Isac sin dagiskompis Hampus här. Grabbarna lekte med Lego, åkte lite snowboggie och så fick Hampe testa Wii en snabbis.


Indy älskar snön men får dessvärre massor med snöklupar på tassarna, trots att jag klippt bort så mycket hår jag kunnat..


Idag passade vi på att testa pappas gamla t-shirt. Isac fick låna den när han var liten men jag lyckades inte hitta några  bilder på det.. den är lite liten men nu har vi i varje fall testat den. Nu får den packas ner i si så där 20+ år till :-)


Nytt år

Nyårsafton spenderades hemma hos familjen Axelsson Vi promenerade dit (mer med tanke på hur bökigt det skulle vara att skrapa fram en iskall bil än med tanke på att drick lite vin) och hem och det var iskallt men mysigt.
Maten var jättegod så det var tur att ingen av oss hade börjat banta ännu.
Isac roade sig mest med att spela Viggos Wii och Lucas sov mest hela kvällen.
Dock gick vi hem vid tiotiden för att kunna natta Lucas ordentligt. Isac orkade vara vaken till tolvslaget och från vår trädgård fick han se massor med fyrverkerier då alla grannarna smällde runt oss. Lucas sov gott och stördes tack och lov inte av smällandet.

I mellandagarna har vi annars inte gjort mycket alls. Mest varit hemma och tagit det lungt. Har inte ens varit nere på mellandagsrean, ännu...


Isac och Lucas busar i arbetsrummet/gästrummet/lekrummet... ska bli Lucas rum inom kort.


 Strax efter jul fixade vi till Isac hår..igen. Det växer som ogräs men som tur är så är en van och duktig frisörbesökare.


Strax innan det nya året 3½ månad gammal så fick Lucas börja med smakportioner. Till en början rätt tveksamt då det var risgröt med morötter i men när vi blandade i lite fruktpuré så gick det bättre. Nästa steg är havregröten.


Ute i kylan nyss hemkomna från nyårsfirandet mitt i natten. Kallt var det... men Isac var en kämpe och klagade inte alls.

(Jag har även uppdaterat Lucas utvecklingsinlägg med det senaste)

RSS 2.0