BVC besök

Det blev lite strul med våra papper från BB som hamnade på fel vårdcentral. Men efter lite samtal så fick vi idag hit "vår" BVC sköterska från Specialistläkargruppen för att väga Lucas och lämna av massor med papper.

Lucas hade gått upp till 4420g dvs. gått upp 400 g sedan förra måndagen. Han komer troligen att ligga på samma kurvor som storebror, dock tror jag att Lucas är lite längre. Tjejen som kom var jättetrevlig och en positiv överraskning. Tror att jag för en gångs skull kommer att gilla en barnmorska ;-)

Annars så har vi inte gjort mkt. idag. Dagislämning och hämtning samt en lunchpromenad ärväl ungefär vaddagen har resulterat i än så länge.

Lucas nattad och klar

Lucas nattad och klar 29/9. Visst ser det mysigt ut?

*nnu en sväng på lekamttan. Idag var det lite roligare att ligga på den :-)

Dagens stund på lekmattan

Idag ville Isac hålla i lillebror för första gången. Vi har inte velat skynda på det hela utan han har fått fråga själv.

Mera soffmys

Älskade ungar♥. Isac har inte varit så intresserad av att hålla i lillebror och vi har inte velat tvingat fram något, men idag så ville han få hålla och det verkade lillebror uppskatta lika mycket som storebror.

Isac tog lite bilder på mamma och lillebror.
Efter det var det Isac tur att greppa kameran. Hän är riktigt duktig på att ta kort!
Isac tog kort på mamma och lillebror

Bra att ha en fotograf i huset så att jag också får vara med på några kort med Lucas :-)

Äntligen har McDonalds något roligt i sina Happymeal!

Det finns inte bara skräpmat på McDonalds :-)


Ny åkpåse...och så vardag

Först köpte vi en Babytravel åkpåse men jag kände nästan på en gång att den inte riktigt var det vi sökte men jag tog hem den på prov. Man ska lite på magkänslan, det blev inte bättre, så vi böt till en som mer liknar en sovsäck och den fungerar mkt bättre! En svart Nomad blev det...
Efter att vi lämnat storebror på dagis sov Lucas 3 timmar till.. mamma passade då på att dammsuga och möblera om lite.

Idag har vi än så länge inte gjort mycket. Tja jag har iofs dammsugit och moppat golven samt flyttat på soffan i gästrummet och möblerat om lite på prov i vardagsrummet. Tänkte att vi kanske får tummen ur och skaffar ett annat soffbord om vi gör oss av med det vi har (men som jag inte vill ha kvar).
Vi får eg. inte rum med den fotölj som jag fick i födelsedagspresent (att amma i) men den är guld värd så jag försöker knöka in den i lite olika hörn... går väll si så där men det får duga.

ännu en sväng på mattan, inte så intressant idag heller.

Orsaken till att jag vill få bort det stora fula vardagsrummsbordet är att jag vill kunna ha Lucas liggandes på lekmattan där. Vi testade den lite idag och den var väl ingen höjdare men så är han lite för liten för att uppskatta leksakerna som hänger där ännu.

Vi promenerade till och från dagis idag och  jag känner att det är ganks alagom med motion ännu. Känns bra när vi är ute och går men jag får en rejäl träningsvärk i magen när jag väl kommer hem. Sakta men säkert får jag väl ta och utöka sträckan och höja tempot.

Hämtar storebror på dagis
Indy uppskattar barnvagnsrundorna.. den hunden kommer aldrig att växa upp och lugna ner sig... 7 år blir han snart och det märks inte alls. Får fortfarande ofta frågan om han är en unghund...
Isac kör mer än gärna vagnen
Isac gillar att köra vagnen och är rätt så duktig på att hålla sig på rätt sida av cykelbanan. Vagnen är så lättsvängd att han får kämpa för att köra rakt. Jag var tveksam till om Isac skulle orka att gå till och från dagis men än så länge har det inte varit några problem. Tar ca 15 - 20 minuter att gå med Isac och Lucas till dagis och det är väll godkänt?

Lillebror sover sig igenom hela promenaden och dagishämtningen

Vi hämtningen sov dock Lucas... igen :-)


Andreas pep iväg till Halmstad imorse så nu är jag själv med killarna tills imorgon eftermiddag/kväll. Känns lite lagom kul eftersom Isac har Sports Academy ikväll, vi får se om vi tar oss dit eller om vi struntar i det. Jag kan tycka att lillebror är lite för liten för att vara runt andra barn i en gympasal... Dum tid är det också när man är själv, 18-19... 


isac öppnar paket




Födelsedagen

Födelsedagen firades idag både på dagis och hemma.

Efter dagis åkte vi iväg för att välja tårtbitar och sedan bar det av hemmåt för att öppna paketen som kommit med posten och fika.

Isac fick välja tårta och valde princesstårta.

I brist på chokladtårta med jordgubbar och vanilj (Isacs beskrivning av den tårta han var sugen på) så fick det bli princesstårta. En klassiker som funkar i alla åldrar.

Isac fick massor med paket i posten

Släkten hade varit gulliga och skickat post till Isac (som älskar att få post) så han fick gå flera vändor till postlådan för att få in allt.

Det blev en hel massa LEGO, till Isacs stora glädje.
Eftermiddagen spenderades sedan byggandes LEGO. När mormor var här fick Isac lego och byggde en massa, efter gårdagens kalas byggdes det ännu mera och så bygger vi igen :-). Isac är riktigt duktig på att bygga och vi behöver knappt hjälpa till alls.

På dagis fick han fina ballonger i hans favoritfärger, sverigefärger. I bilen förkunnade Isac stolt att han gillar Sverige. ♥ Det kanske var färgerna han menade men nog var det gulligt, lilla patrioten.

5 år!!

För 5 år sedan kom Isac till världen, vår underbara unge ♥

Isac baranågra dagar gammal.
Isac några dagar gammal

Isac några veckor gammal 2004

Isac några veckor gammal

Det är sant som de säger, tiden går fort. Varje ny ålder och utvecklingssteg blir bara roligare och roligare.

Vi kunde inte ha fått en bättre Isac♥

Idag blir det tårta och pannkakor hemma. Isacs favoriter och då det är HANS dag idag så får han bestämma vad vi ska fylla den med.


Kalas!

Imorgon fyller Isac 5 år och idag hade han kalas på Leos lekland.


Mamma var hemma med lillebror så pappa och Isac fick kalasa på i lugn och ro. Isac verkar vara jättenöjd med sitt kalas och har redan bett om att få fira nästa fördelsedag på samma ställe, men då i discorummet med tillhörande DISCO :-).
Jag hade gärna varit där jag med men det kändes lite onödigt att ta med en 1 v. gammal bebis till ett lekland fullt med baciller. Var inte lika nojjig när Isac var liten men det är väl mediehysterin som påverkat en. Det lät som att alla barnen var nöjda och jag hoppas verkligen det. Jag hade gärna bjudit fler men manmåste dra gränsen någon stanns och hela dagis hade blivit för dyrt...

På väg in till Piratrummet
På väg in till kalasrummet


I väntan på godsakerna



Födelsedagsbarnet♥

Hemma går allt fortsatt bra. Lucas är lite knepig i magen så jag klurar på att ge lite minifom. Kan även vara något som jag ätit men det är så svårt att veta vad det i sådant fall skulle kunna vara. Han har även lite utslag men vi avvaktar och ser om det bara är vanliga hormonplitor, det hade Isac en sväng som liten bebis också.

Det enda som är lite jobbigt är att min rygg och jag inte kommer överens just nu. Ska se om jag kan tigga mig till en massage...




Indy

En trött weimaraner behöver en soffa att få vila i :-)

Det är jobbigt att ha smått i huset igen...

Lucas 1 vecka gammal

Lucas är redan 1 vecka gammal. Igår köpte vi ett babygym på blocket då vårt gamla ligger i Linköping. Detta är lite mjukare och fungerar bra så här i början. Inte för att lillebror har någon glädje av den ännu, men det ska börjas i tid :-)

Lucas på sin nya lekmatta

Isac och pappa har poppat popcorn för lite fredagsmys och själv ska jag bädda om sängen och passa på att sova lite innan Andreas åker till jobbet. Lucas har sovit nästan hela dagen och jag vågar inte hoppas på en till natt med bra sömn. Men vem vet, han kanske verkligen ÄR så här snäll... :-)



Vi måste köpa nytt vardagsrumsbord... har sagt det i flera år men nu med lillebror här så stör det här bordet mig ännu mera. Vill nog ha ett snyggt sattsbord. En ny matta ska vi också skaffa, en större.. och en ny TV... hmm listan bara växer..

22 sept var det dags för 1:a badet hemma för Lucas

Lucas första bad hemma 22 sept

Den 22 sept så var det dags för det första badet hemma. Väl i vattnet var det skönt men att komma upp i kalla luftern efteråt var inte lika populärt.. Det gällde att snabbt packa in i handduk och få upp värmen.
Isac övervakade så att allt gick rätt till och hade koll på temperaturen :-)

Det gäller att få upp värmen snabbt efter badet :-)

Det var helt Ok så fort handduken hade kommit på igen.


Grabbarna grus!

Så var man tvåbarnsmor!

Sista proven är tagna och vi blir utskrivna!

Lucas föddes fredagen 18 sept 2009 kl 08:42 efter hela 20 minuter på BB...
Mycket till förlossningsberättelse har jag nog inte men i korta drag så hände detta:

Kvällen 17/9 så hade jag lite värkar mellan 20:30 och 01:00 men de avtog när jag tog ett varmt bad. Vaknade runt 05:30 av att de kom igång igen. Gick upp och till datorn för att klocka värkarna på sidan för detta. Värkarna hade kommit tätt under kvällen och kom tätt även under morgonen. Vid 06:30 visste jag att dagis hade öppnat och började fundera på att väcka sambon och sonen så att Isac kom iväg till dagis innan vi åkte in till BB. Han inte fundera så mycket mera över det för kl. 07 så gick vattnet varpå jag väckte son och sambo och bad dem att rappa på till dagis. Sambon vaknade rätt omgående för en gångs skull och så även sonen. De var på dagis runt 07:45 och sedan fick sambon rasta hunden en snabbis. Jag ringde mormor i Skövde och bad henne ta sig ner till oss under dagen så att hon kunde hämta Isac på dagis. Under tiden som vi fixade klart allt hemma så rann fostervattnet titt som tätt så jag fick gå med ett stort badlakan under mig hela tiden. Värkarna kom tätt och de blev snabbt starkare. Jag ringde in till BB och de sa åt mig att ta det lilla lugna och äta frukost för att sedan komma in för kontroll. Att vänta kändes dock inte som ett alternativ och strax efter 08:00 så åkte vi in till BB. Bilresan var ingen höjdare eftersom värkarna nu var så starka att varje inbromsning och fartgupp blev en plåga. Vi kom in till Förlossningen 08:20 och fick då veta att det var fullt men de såg rätt snabbt att vi inte kunde vänta så de slängde ut ett par som inte hade kommit lika långt från ett av rummen (för övrigt samma rum som Isac förlöstes i!). Då var jag 8 cm öppen och tiggde efter lustgas. Så fort lustgasen var på så kände jag att jag måste krysta. Frågade snabbt om det var för sent för EDA och det var redan kört. 08:42 så kom Lucas till världen efter några få krystvärkar. Det gick så fort att varken jag eller sambon visste vad vi skulle göra när allt gick så fort. Jaha, nu då??

Barnmorksan torkade av Lucas som jag önskat och sedan lades han upp på mig så att pappa kunde klippa navelsträngen. Lucas upplevdes som väldigt allert redan från start. Han låg och tittade så lungt och fint.
De vägde och mätte honom till 4094g och 52 cm men jag tror att de mätte fel för på måndagen efter var han 56 cm...

Vi rullades rätt snabbt ut från förlossningsrummet eftersom det var flera på kö och tanken var att vi skulle in till patienthotellet - lättvård. Men när det blev dags för mig att gå och kissa så kunde jag inte ta mig upp ur sängen. Först försökte jag sätta mig upp varpå det direkt började ringa i öronen och allt svartnade. Det beslutades att vi skulle läggas in på vanliga BB (avd. 8) för kort observation. Lite vila skulle nog hjälpa. Efter några timmars vila så försökte jag ta mig till toaletten igen och denna gången kunde jag ta några steg innan allt försvann. Fick snabbt en stol och sedan min säng framkörd så att de kunde rulla tillbaka mig. Först efter sömn, 1 l dropp och en spruta i låret så att jag skulle sluta blöda så kunde jag med hjälp av rullstol ta mig till toa men gå kunde jag inte göra förens dagen efter. Tror att blodtrycket låg på 105/60 och det tyckte jag inte var så dåligt men tydligen så klarade jag inte av det ändå.

Mitt i alltihopa så märkte vi att Lucas skorrade/knorrade när han andades och läkaren kom för att kontrollera. Allt såg bra ut men Lucas hade små utslag på ryggen, små blodbristningar. Det var oklart om de berodde på den snabba förlossningen eller något annat och man beslöt sig för att hålla honom under observation. Jag är osäker på hur sänkan utvecklades med proverna men hanbörjade på runt 13 vid första provet och gick upp till 15 vid andra.
Min mjölk hade ännu inte kommit igång och vi fick stödmata med kopp rätt omgående, men bara ca. 10 ml åt gången. När han inte blev bättre och sänkan gick upp till över 30 så lades han in på avd. 10 (prematurer) för observation. Det var oklart om han behövde antibiotika och de ville övervaka honom en natt för att ta beslut om behandling. Först då frågade en sköterska hur mkt mat han fått och jag sa som det var, han har fått sutta lite råmjölk och sedan fått kopp. Hon frågade om det var Ok att de gav flaska och jag sa att vi ändå tänkt ge det själva så det vara bara att köra på. Han fick 40 ml på flaska och svepte hela flaskan. Därefter fick han både sutta råmjölk och ersättning var 3.e timma och DÅ började sänkan sjunka.

Vi blev utskrivna på permision måndagen 21/9  då vägde Lucas 3886 g på morgonen. Sedan fick vi åka tillbaka för ett sista blodprov tisdagen 22/9. Då vägde Lucas 4028g och var 56 cm lång. Jag bad dem kontrollmäta och det stämde.. antingen har han vuxit abnormt mycket över helgen eller så mätte de fel vid förlossningen. Men på bara 24 timmar så hade mjölken runnit till samt så körde vi fortfarande några mål ersättning samtidigt och Lucas hade ökat 142 g i vikt.

Isac var hemma med mormor under tiden och de hade verkligen toppenskoj. De byggde massor med lego, pysslade i pysselböckerna och shoppade på stan. Det var tur att mormor kunde komma! Vi hade trott att vi skulle kunna åka hem dagen efter, men så blev det inte och då var det väldigt skönt att veta att Isac hade det bra.

Lucas sover än så länge bra och äter bra. Det fungerar lika bra med bröst som med flaska och nappen funkar den med! Han sover nästan hela natten och vi får väcka honom för at ge mat. Han har badat 2 ggr och gillar badet men avskyr att bli kall när han kommer upp.
Han lyfter redan på huvudet och rullar till sida om man lägger honom på rygg. Han tittar väldigt mycket på när han är vaken men kan ännu inte följa ett föremål med blicken dock verkar han uppskatta ljuskällor. Han kräks inte så mkt efter ersättning men efter bröstmjölk så kan han kräkas mera.

Isac gillar att köra vagenen och Lucas gillar att åka i den. De senaste dagarna har vi gått till dagis just därför. det är inte långt men tidigare tog vi alltid bilen så det är nog nyttigt för oss alla att gå :-)

Själv mår jag bra. Stygnen svider lite och jag har träningsvärk efter promenaderna men annars så mår jag fin fint och trivs bra som tvåbarnsmamma.. än så länge ;-). Men med tanke på vilka fina killar jag har här hemma så vore det konstigt om inte jag vore nöjd :). Pappa då? Jo han mår bra han med och även han verkar vara mer än nöjd med våra fina grabbar (speciellt att de sover så bra ;-))



Isac, Lucas och mormor

Myser efter matning.

Mamma och Lucas

 

Pappa och Lucas 2 dagar gammal


RSS 2.0