Ridskola och mer koppor..



Inte lätt att filma när man går bredvid för att hålla lite koll... men lite skritt lyckades jag fånga.

Idag var det dags för 3:e ridlektionen för Isac (han missade en då han var sjuk). Nu var det dags att byta häst och börja ta första hästmärket. (Likt simborgarmärken) Han skulle visa att han klarade av att krattsa hovar och göra iordning hästen inför ridning idag. Rent fysiskt så har barnen lite begränsningar men vi gör som så at han får berätta för mig vad HAN tycker att jag ska göra när vi sadlar och bettslar och så länge han säger rätt så gör jag som han säger :). De travade även för första gången idag och Isacs ögon tindrade av glädje efteråt. Han ville bara trava mer och mer. Undrar vad han kommer att tycka om galoppen sen?


Isac krattsar hovar själv.



Knäpper spännen...


Tato är lite större än Markolio men betydligt lydigare och hade nog en rätt skön trav om man jämför de två hästarna.

Hemma har vi återigen haft vattkoppor... Denna gång var det Lucas tur och han hade inte lika lätt som Isac. Till en början såg det ut att bli milt men sedan slog det till ordentligt. Efter några dagar och nätter med lite sömn, väldigt hög feber och med väldigt lite mat så verkar det nu dock ha vänt och vara på väg att bli bätte, tack och lov!


Lucas precis innan kopporna..


I början när det bara var lite koppor


Lite fler men det blev mkt. värre. Vi har inte orkat ta en bild på hur det såg som värst ut då vi haft annat att tänka på. Det vekrade vara flest runt munnen och överkroppen men även på huvudet och ryggen samt under blöjan har han haft rätt mkt. Tack och lov för mediciner och febernedsättande säger jag bara...

SÅ till något roligare.
Vi byggde ihop cykelkärran idag och Isac ville genast testa. Mitt knä (hopparknä) tyckte det blev lite jobbigt men jag ska se om jag kan surra fast höger fot så att jag drar upp istället för trycker med det benet så kommer det säkert funka i flera mil. Nu ska vi bara köpa en hjälm till Lucas så kan vi åka ut och cykla hela familjen!!!


Underbart vårväder






Under tiden som Isac har varit hemma med vattkoppor så har vi mest varit ute i trädgården men så fort de började torka så var han tvungen att bli av med all sin energi så vi har varit och sprungit på friitdrottsbanan och han är riktigt duktig! Sedan har vå även promenerat ner till stan vid flera tillfällen och ibland har vi tagit bussen hem och ibland så har vi gått hela vägen tillbaka också. Isac har visserligen cyklat men det är rätt långt ändå och han har varit jätteduktig!


Innan prickarna började torka så fick vi hålla oss på lekparkerna hemma, som turligt nog var öde mitt på dagen.
Isac har hanterat kopporna bra och inte kliat alls!



Fördelen med det området som vi bor i är att det finns massor med lekparker att rusa av sig på.


Lucas har fått eget rum under tiden vi varit hemma! Gardinen skulle eg. sitta i Isacs rum men pga. att det fönstret ser lite annorlunda ut så blev det inte bra men som tur var passade den bra i Lucas rum!
Lucas har ännu inte så mkt möbler på sitt rum, vi ska klura ut hur vi ska inreda det hela först men trligen utgår vi ifrån gardinens färger. Vi kommer inte att måla om än på ett tag, även om det skulle behövas...


"lekmattan" är en sönderklippt skummgummimadrass som vi ska köpa ett plastat överdrag till men tills dess så får ett påslakan duga.


Nu kan Lucas leka på sitt rum!


Isac passade på att ta kort på en svettig mamma (precis varit på gymmet) och lillebror.


Även Lucas har fått "leka" lite på lekparkerna.

 
Nere vid Strandbjörket för att mata ankorna och rusa av sig i lekparken.

Och så till den senaste rundan: Igår tog vi en annan väg ner till stan och då passerar man denna fina träningsanläggningen. Målet denna dag var Linnéparkens lekpark och glass inne i stan.







Hela familjen i Linnéparken, ätandes kanelbullar :)




4 april.. mot Skövde



Efter lite tankearbete bakom packningen så fick vi plats med allt i bilen och kunde bege oss mot Skövde. Detta var första gången Lucas åkte hem till mormor och morfar Stig (samt morbror Daniel och hunden Ami).
Resan gick bra. Vi stannade och rastade vid A6 i Jönköping och passade på att kika runt lite på Ikea där Isac fick rusa av sig i lekrummet och alla fick mat.

Väl i Skövde bjöds det på försenad födelsedagstårta till Andreas. Eller så var det bara en ursäkt för att få fika...:)

Fika hos mormor påsken april 2010


Indy fann sig relativt snabbt tillrätta denna gång och Lucas fick sitta och pilla på lite nya leksaker. Han sitter bra nu och kan luta sig fram och åt sidan för att plocka upp saker men kan fortfarande ramla bakåt ibland.



Den 5e så åkte vi till Skövdes nya äventyrsbad. Jag bröt (ovetandes) mot kameraförbudet som tydligen rådde och hann ta lite bilder innan vakten upptäckte mig. På ett plan förstår jag förbudet men på ett annat så gör jag det verkligen inte... Men då jag hade barn med mig så var jag vuxen och plockade undan kameran sen... Badvakten var jättetrevlig och försynt men jag kunde ändå ha golvat honom av någon konstig anledning.


Lucas fick följa med och verkade gilla att få plaska lite.


Daniel och Isac åkte ut i kylan för att åka runt i strömmen lite. Vattnet var dock jätteskönt!


Daniel lyckades övertala Isac till att testa kanan!! Men det funkade bara en gång :).
Efter drygt 1½ h så upptäckte jag en prick i Isacs panna, an vättskefylld sådan... när jag letade vidare hittade jag två små röda prickar till. Vi misstänkte vattkoppor rätt snabbt och packade ihop och åkte hem till mormor. Hoppas bara att vi inta hann smitta allt för många på Ikea och badhuset.... Men vi hade ingen anig om att Isac var smittad...
Några timmar senare kom fler prickar och dagen efter ännu fler så visst var det vattkoppor.


Dag 2.. .


Lucas fick bada i baljan i duschen och verkade rätt nöjd med det.


Busar med morfar Stig.


Å så busar vi lite med mormor


Ami bekantade sig lite med nya familjemedlemmen

Isac fick en  ny stor cykel av morfar Stig! Hann inte med att ta kort innan vi kom hem, men så här fin är den:









Lucas gungar 1:a gången och Isac har äntligen lärt sig ta fart ordentligt under vintern.


Promenad till stan.

Idag var vädret underbart. Solen sken och det kändes verkligen att våren var här.
För att ta vara på det fina vädret så bestämde vi oss för att ta os ner till Strandbjörket för att leka och fika.
Vi valde att promenera ned och låta Isac åka sparcykel. Hem åkte vi buss, både för att Isac älskar att åka buss och för att vi inte trodde att han skulle orka ta sig hem för egen maskin då det är rätt långt till stan. Enkel väg är det ung. 4,5 km att gå om man bara ska ner till stan.
Vi packade med oss lite fika och det hela gick över förväntan. Isac knorrade inte en enda gång och Lucas sov gott och vaknade precis när vi kom fram.


Nu syns tänderna ordentligt.




Pusskalas..


Isac klättrade och klängde på den nya lekställningen. Den ser inte så vacker ut men den är säkert jätterolig.


Passade på att testa småbarnslekparken också. Funkade den med!


Lucas fick ha på sig sina skor så att han kunde inspektera lekparken lite. Han fick "åka" kana för första gången. Eftersom jag inte släppte så var det väl inte så värst roligt. Måste passa på att inflika att jag ser för jävlig ut.. verkligen dags att gå till frissan...


Sedan var det dags att få gunga för första gången. DET däremot var jätteroligt!


Storebror gungade bredvid och det var nästan lika kul!


Isac var jätteglad över att få åka buss. Tänk att det som jag anser är hemskt tycker han är underbart...



Lucas första busstur! Han verkade dela sin brors åsikter om bussåkande. Satt mest och flinade och tittade sig omkring. Indy däremot håller nog med matte om att det är rätt hemskt att åka buss. Andreas gillade läget som vanligt ;)

En sväng i gåstolen 2:a april 2010


påskhelg 2010

Vi firar inte så mkt. påsk. Andreas har inga större traditioner med sig och inte jag heller. Av de religiösa högtiderna så är detta knappast favoriten. Men vi firar väl att våren är här istället kan man säga.
Påskgodis och skattjakt har vi dock varje år. Iår var det Viggo och Isac som fick lösa gåtor, fixa uppgifter och läsa ord för att till slut få den sista lappen där det stod vart godiset fanns, lappen var de naturligtvis tvugna att läsa själva. Det tog ett tag att klara allt men grabbarna var så duktiga så!



Uppgift 1: Sätta fast fjädrar.
Uppgift 2: Läsa en lapp (KRAMA JOHANNA) och sedan göra det för att få första ledtråden
Uppgift 3: Lösa gåtor på lappar som låg gömda. (Svaren var där nästa lapp låg)
Uppgift4: På sista lappen stod det BIL, KATT, HUND, GUNGA, BOLL, SANDLÅDA. Orden skulle först läsas och sedan skulle de ta kort på sakerna. När listan var ifylld och korten godkända så fick de den sista lappen som skulle läsas
Uppgift5: GODISET FINNS I DEN RÖDA BILEN. När grabbarna läst det var det bara att hämta bilnyckeln och bege sig ut till garaget för att hämta godiset.



Grabbarnas egentagna bilder. Gungan var de smarta med, jag hade trott att de skulle ut och ta ett kort på en gunga ute i en lekpark men det behövdes ju inte när lillebrors gunga fanns hemma :)



Lucas ränner runt i gåstolen, som vanligt numera. (PS. Johanna: Sixten glömde kvar sina bilar)



Den 2:a april gick vi en kort runda till den nya bron vid Trummen och slottet.


Halvvägs ut så kunde man få en fin ny vy över slottet.



Lucas passade på att ta en liten tupplur med sina nya fina vantar på händerna.


På andra sidan bron hittade vi ett dagis och utanför dess staket hade de hängt upp lite roliga leksaker.





Ett bra klätterträd hade de också!

Idag (3:e april) hade vi tänkt att åka ner till strandbjörket en sväng och se om den lekparken som ligger där faller grabbarna i smaken idag. Men än så länge tar vi det lungt. Lucas sitter och gräver bland lite leksaker och Isac spelar lite wii eftersom han inte hann med det igår kväll....



Sedan så måste vi packa bilen så att vi kan åka till Skövde imorgon. Det kommer att bli lite knivigt då vi inte har en bur till Sabben ännu (letar efter en mellanvägg och grindar). Vagnen är rätt stor och så ska vi få in lite packning också....


RSS 2.0