Danmark Juni 23, 2010


Idag hade vi inga större planer utan tänkte se lite mer av Danmark. Vi hade googlat upp en ö där man tydligen kunde se sälar ligga och sola ibland.. tja inte idag :) Vi började med en STOR frukost med massor av godsaker.




Lucas gillade annans, jordgubbar och vattenmelon :)


Längst ut på Alrö såg vi inga sälar. Vi såg inte mycket alls av intresse. Nog var det fint men inte fint nog att sitta där ute hela dagen. Barnen sov i bilen så vi såg oss omkring och åkte sedan heöa vägen tillbaka till Horsens och började leta efter någon annan strand att sitta och slappa vid. Det som ändå var trevligt var att vi fick se en hel del av Danmarks landsbygd!



Alrö



Inte ofta vi fastnar på kort tillsammans numera :)


Inte mycket till väggren någonstanns längst vägen till ön... Överlag var vägarna väldigt små, smala och med dålig sikt i kurvorna.



Efter lite pillande på GPSn så hittade vi ut til detta lilla mysiga ställe på andra sidan bukten utanför Horsens.
 Vi hade stannat till vid en mataffär och köpt jordgubbar, kakor och mackor och passade på att både äta lite lunch och senare mellis här ute.


De hade en lekpark vilket passade utmärkt eftersom Isac behövde rusa av sig lite.












Massor med fina båtar hade de också!


Vi hade med bärstolen som vi fått låna av faster Pernilla.


Vi gick ut till udden för att samla snäckor.

..och slängde stenar.







Sedan var det dags för glass!!


Isac passade på att ta kort på mig och Lucas.


Sedan parkerade vi kameran på en sopptunna och tog kort på familjen :).



Efter glass och mat till Lucas (varpå han ville sova en sväng efter)  så ville Andreas åka in till stan men då SOLEN nu hade hittat fram från bakom molnen så blev han nedröstad av mig och Isac. Vi ville stanna kvar och ta det lugnt och fika medans Lucas sov i vagnen.



Vi vuxna solade en liten stund medans Isac lekte i lekparken.


Men efter en stund blev det tråkigt att leka själv så då gick jag och Isac ner till vattnet istället (vi hittade en brygga att ställa kameran på så att vi kunde ta kort på OSS två :).


Vi tog av oss skorna och kände lite på (det rätt kalla) vattnet


Det var underbart i solen :)


Sedan åkte vi in tillbaka till Hotellet i Horsens. Efter att ha spanat in priserna i restaurangen där så beslöt vi oss för att gå ner till stan och äta istället. Det var en liten bit att gå men det behövde vi alla.


På väg genom Horsens


Inne på Venezia. Maten var god men de tog betalt för de 3 små bröd som vi ville ha in så att Lucas hade något att plocka med, 20 DKK!!! Där rök dricksen säger jag bara... Jag beställde en pasta med kyckling, Andreas en pizza med parma och Isac en barnpizza. Lucas fick medhavd barnmat på burk. 400 DKK gick det på.. som hittat?


Ingen barnstol... så vagnen fick duga.


På väg tillbaka till hotellet.


Lucas har skött sig strålande!!


Isac ville ta kort på oss andra..hrm..nepp vi ÄR nyktra.


Jag bjöd igen rätt snabbt.


Pappa med...:)


Framme vid hotellet igen!


Vi gjorde ett kort stopp vid relaxavdelningen och gymmet. Hade vi haft babymonitorn med oss och varit helt friska så hade detta nyttjats!!



Fint va?

Imorgon bär det av hem igen. Vi ändrade rutten och tar en färja från Århus till Kalundborg 375 DKK och nästan 3 h MEN med lekrum, wii, buffé och så slipper vi köra en hel del samt betala broavgiften på Stora Bält. Efter det så ska vi kika på Indys och Ariels valpar!!!! Ariels matte väntade andra gäster på kvällen så vi kunde inte stanna så länge men jag ska förska hinna med att ta fina kort på alla valparna!


LEGOLAND!

Dagen började med en god hotellfrukost efter att vi alla vaknade i samma säng strax efter 8 (närmare halv 9). Konstigt då vi använde 3 sängar när vi somnade :). Isac hade precis vaknat och krupit över till oss och Lucas ahde vaknat til lite någon timma tidigare och fått komma över så att han kunde somna om en stund till. Rätt mysigt var det i alla fall :)





Frukost i solsken med sjöutsikt :) Vi åt länge och MYCKET :). Lucas var särskilt förtjust i annans och jordgubbar och Isac gillade chokladflarnen bäst. Andreas  var lyrisk över weinerbröden och jag gillade juicen och smoothien :)

Vi bor en liten bit från Billund så det tog oss drygt 30-40 minuter att köra till Legoland men det gick jättebra. Lucas somnade och Isac sat och frågade "Är vi framme i Legoland snart?" var 5:e minut....
När vi närmade oss väckte han sin lillebror för att meddela att vi snart var där, Lucas var inte lika imponerad... men som tur var somnade han om så att vi kunde köra och parker i lugn och ro.



Framme och snart på väg in!!





Om man missat det så kommer Toy Story 3 ut snart :) Eller kanske har den redan kommit???


Det var svårt att välja.. Vi var lite besvikna över utbudet men man kan inte få allt :)
Isac hade hoppats på massor med Lego Indiana Jones Lego men det fanns det inte...

Vi var första kunderna in i Legoshopen den dagen! De öppnade precis när vi kom och vi hade läst på nätet att det tenderade att bli utplockat så vi passade på att börja dagen där. Dessvärre var det DYRT.. Citygross hemma är billigare så någon storslagen shopping blev det inte. 3 vykort, 1 grej till dragkedjan och så fick Isac köpa något för sina egna pengar och han valde en Lego Atlantis grej för drygt 150 DKK tror jag. Säkert billigare hemma, men vad gör man? 

När vi sen skulle hem upptäckte vi att de hade en till shop och där köpte han några nya gubbar (Lego Indiana Jones) för sina pengar och så en t-shirts med Lego Indiana Jones. 

Vi köpte inget att varken äta eller dricka utan klarade oss fint på vår medtagna mat och dryck. Det var som sagt inte billigt. Dock var inträdet till parken billigt tack vare medtagna rabattcheckar (1 gratis barnbiljett och 1 gratis vuxenbiljett)




På väg in i första äventyret, Lego Atlantis världen!


Lucas följde också med in. Detta var för övrigt den enda attraktionen där vi gick in hela familjen. Sedan turades vi om. Dels pga att Lucas var för liten och dels pga av att han sov :).





Tunneln var häftig, tyckte båda Isac och Lucas.


Ingen blixt = suddiga kort..


Spana in den enorma krabban (i det lilla akvariet...) Man fick inte ha blixt här heller.



Isac kröp in bland fiskarna.


Andreas och Isac gick sedan på 4D film - Klutch Powers äventyr! Man fick inte ta kort under filmen men innan så hann de knäppa detta i alla fall.
När de var och kollade på film så passade jag och Lucas på att gå iväg till Babycenter för att mata lunch och byta blöja. Himla bra med ett babycenter med micro, vattenkokare, lugnt mat/amningställe (för de som väljer att göra det) och gratis blöjor och våtservetter!!!



Efter det så åkte jag och Isac tåget runt i parken.





Lite Legobyggnationer ute i parken på väg till nästa attraktion.






Nämligen "TEMPLET" som Isac och Andreas åkte (Lucas sov). Man skulle skjuta med laserpistoler från bilen coh Andreas vann tydligen med sina 1700 poäng. Vad han vann är oklart dock.

Hoppa in i jeepen och ta med familjen på en vild skattjakt i TEMPLET, där ni kör genom det otroligt spännande templet på jakt efter skattgömmor och skjuter prick under färden. Håll huvudet kallt och sikta ordentligt. Men se upp – jordskalv, skurkar och levande mumier lurar i denna ”dark ride”, som är den första interaktiva inomhusattraktionen i parkens historia. Får du in en fullträff kanske du hamnar på high score-tavlan!


SKATTEN!!



På väg in i bilarna.



Lite mer Lego på vägen till nästa attraktion som var Xtreme Racers och därefter följde Draken.

Isac åker Xtreme Racers med pappa.


I väntan på Draken




Efter det var det dags för en lite stillsammare båt som bara gungade och snurrade.




Efter det så åkte jag och Isac lite båt runt några av världens finaste byggnader.. eller något sådant :). Längden var inga problem i alla fall.







En liten tripp till USA med båten.


Egypten?


Kina?


Kapten Isac skötte rodret.


Efter båtturen så satt vi och åt lite och då spanade jag in denna skönhet! hundar väcker min uppmärksamhet enkom på grund utav att de är snygga (jag har ju redan en snygg hund hemma) men denna dam var så otroligt snygg! Jag gissade även rätt på vilka linjer hon hande men en sådan hrä snygg Aussie kan inte ha annat än Thornapple blod i ådrorna.  (Denna bilden lade jag in för dig Ewa).  Hon skulle till världsutställningen på torsdag så vi håller tummarna.
Nåja, åter till familjesemestern.


Isac åkte på safari



Sedan var det dags för Grodan.




Efter det så åkte pappa och Isac lite karusell. Den gick FORT och runt, runt :)


Den var så rolig (och hade kort kö) att Isac ville åka en gång till och ensam denna gång.



Därefter fick vi fundera på vilka saker vi ville hinna med för snart var det dags att tänka på refrängen.
Isac och jag hann åka en tur i något med stockar.


Den var rätt kort men det gick undan.

Efter det tog vi mintåget och kollade på gruvarbetarna men på väg dit passerade vi Mount Ruschmore


Pinsamt npg kan jag inte namnen men jag antar att Washington är med.. vad hette de andra?? Får nog googla lite, och skämmas...




Dagens sista attraktion blev den lite högre banan där man såg ner på en del av parken.





Sedan var klockan 17 och åkattraktionerna stängde så vi gick och kikade på den lilla Legovärlden. 
























Kul at barnen sammarbetar när man förösker få till en avslutningsbild med fjärravlösaren.


Så var det slut för denna gången! Vi hann med det vi ville mellan 12 och 18 och kände oss väldigt nöjda. Vi hade lagom väder (molning och runt 20 grader och så var det inte så mkt folk i parken så köerna var inte allt för jobbiga.

Imorgon ska vi turista lite i Danmark!












Mot Danmark!

Hunden har inkvarterats hos Johanna (som nu alltså har 3 hundar och två barn hemma!) TACK!!!
Katten har flyttat hem till familjen Gylling och har tydligen redan hittat sin favorit i familjen (Therese). Han verkade gilla deras stora hus och trädgård och kommer nog att uppskatta uterummet mest tror jag. Tack även till er!

Jag har åkt på en härlig förkylning så jag är lagom taggad men det är bara att bita ihop och hoppas att man inte smittas.. Andreas var den som smittade mig men han verkar hunnit piggna till. Typiskt! ;)
Isac är så laddad att han inte vet vart han ska ta vägen och Lucas har skött sig jättefint. 
Vi körde hemifrån vid 11 tiden och var framme vid hotellet runt kl 19:30 om jag inte minns fel. Vi stannade till 1 gång i Sverige (nära Helsingborg) och 1 gång i Danmark (efter Stora Bält). Det verkar som att de bygger om alla större vägar just nu så bilköer har vi både sett och suttit i under dagen.. tog säkert 1½ h längre bara det.

Lucas får en sen lunch vid första stoppet. Vad bra att det finns micro på MAX!
Längst fram i färjeterminalen.
Äntligen dags för BÅTEN!!! Som Isac har längtat efter att få åka BÅT för första gången (tja, en stor båt alltså)
Först skulle alla av....
Redo för avfärd!
Lämnar Sverige.
Isac gillade soldäck men tyckte att det blåste en hel del.
Lucas tyckte att det var roligare att få stå och banka på rutorna och spana ut över vattnet.
Framme i Danmark!
Vi körde över Stora Bält och det kändes som att man körde upp bland molnen! Jättefin bro men usch så dyrt att ta sig över..
Vi har det bra vi här bak i bilen....
Andreas fick hoppa bak en liten stund för att ge Lucas lite banan (gäller att passa på att köra när man KAN mata i bilen)
FRAMME i hotellets garage! Tomt och lugnt och jättefint. Typ 4 bilar i garaget när vi kom.
På rummet! Resesängen uppackad och grabbarna spanar in kanalutbudet.
- Pappa, har de inte barnprogram på 7:an?? Det har ju vi hemma!
Svar, nej :)
Isac ÄLSKAR att bo på hotell och kan inte sluta poängtera hur FINT det är här! Jag håller med honom, hotellet är jätefint och relaxrummet skulle varit lockande om man var lite friskare. Andreas var dock där en sväng och njöt av massagefotöljen.
Imorgon bär det av mot LEGOLAND!!!

9 månader och 1 dag

Lucas tog sina första steg idag :) Eller tja, han har tagit något enstaka steg tidigare men nu tog han flera på raken.


På förmiddagen stod han själv
Han kan även säga mamma  (mamamamamama) och pappa (papapapdadada). När han ser Indy säger han (Nnnnnnnni) och Lumbus (pffffffff) När han ser Isac så skrattar han bara högt och blir jätteglad.
Han kan även vinka, lämna av grejer och dricka ur pipmugen själv. Han reser sig upp mot allt och går längst möbler och väggar. Fyra tänder har tittat fram i överkäken och två är framme i underkäken.

Ridskola 12 juni

Näst sista gången för terminen! Jag ska se om jag hittar någon häst som Isac kan få rida lite på i sommar så att han inte tappar det han lärt sig. Idag travade de flera varv och det var rätt svårt att sitta på en liten skumpande shettis och styra samtidigt :). men det gick rätt bra ändå. Nästa gång är sista gången och eleverna fick rösta om vad de ville göra, leka eller uteritt... uteritt vann stort :)
Nu går jag inte bredvid Isac hela tiden utan han får rida en hel del på egen hand och han verkar gilla det "förtroendet". Han har lite svårt med koncentrationen och sitter ibland och bara åker häst (och sjunger lite) men förutom det så går det rätt bra. Han har inte lärt sig att hitta rytmen vid trav men det är å andra sidan inte lätt på en liten shettis med korta ben och snabb trav.
Isac på Tummelisa.

Lite fler filmer och bilder. 11 juni 2010

Nu verkar det vara en tand till på gång hos Lucas, höger framtand. Än så länge har han 2 tänder nere och 3 tänder uppe, kommer denna upp så har han de fyra framtänderna framme i överkäken.
Lucas har börjat peka nu och pekar på det vi frågar efter. Han kan även leta reda på Isac och pappa när jag ber honom gå till det rum de är i. Först står han still och tänker lite och sedan bär det av i hög fart :).
Ord han förstår: Lampa, mamma, pappa, Isac, Indy, Lumbus, näsa och mun. Har även lämnat av grejer vid ett "tack-tack" och tar tillbaka vid ett "varsegod".
Om drygt en vecka blir han 9 månader!
Det där med 9 månader upp och 9 månader ner när det gäller vikt stämmer inte riktigt för mig men det är inte långt kvar. Bara att kämpa vidare.


Lucas och gåvagnen










Lucas och pappa :)



Äter pannkaka. 2 st fick han i sig!



Slängkyss :) eller indianljud..


På väg uppåt! Grind är på G!!



Imorse fastnade han under bordet men var lika glad för det!

Nedan följer lite bilder från morgonens BUS i soffan...








Suddigt, men sött!! Kamerajäkeln focuserade lite knepigt...




Står och undersöker benen lite.





Visar mamma fingret :) Mammas kille!! :D och NEJ han är inte rödhårig, färgen blev lite lustig med blixten bara :)
*ryser vid tanken*



I onsdags lunchade vi hemma hos Jeny och Jacob (Jenny jobbar också på Bravida och är också mammaledig)
Supergod sallad och trevligt sällskap! Lucas tyckte att Jacob var lite läskig först men efter lite mat så blev han modigare och grabbarna satt och slet i leksaker tillsammans.

Gulliga Jacob! Jag tror att det skiljer ca. 2 veckor mellan grabbarna (Lucas är liiite äldre)










Filmer på lite nya "färdigheter" hos lillebror. 8-9 Juni 2010



NU är det dags att skaffa grindar! Lucas har klurat ut att det är roligt att gå i trappan. Jag lyckades filma hans första försök att ta sig upp.






Lucas visar att han kan låta som en indian / slänga pussar.. osäker på vad han gör :). Gåvagnen har blivit populär men han har itne riktigt lärt sig hur man svänger ännu...


Sedan så kan han sätta sig upp från magläge OCH leka tittut :)

Han ställer sig upp mot allt numera, ben, väggar, stolar, soffan, lekbordet... SÅ nu kan man inte lämna honom ensam i ett rum mer än mkt. korta stunder. Han släpper taget och står och vinglar lite men när han ska gå så håller han gärna i en hand eller två.

Vita ridmärket 5 juni

Idag var det ridskola för Isac igen. Även denna gången var det Tummelisa som gällde. En riktigt söt och trevlig liten ponny. Hon har lite svårt att hänga med samt så gör hon inte mer än vad hon måste men söt är hon :).
Isac och Tummelisa aka "Tummen"
Idag var det uteritt!! Eftersom vi hade lillebror med oss så kunde inte jag haka på så vi fick hjälp av en snäll stalltjej som följde med och höll koll på Isac och Tummen. När de kom tillbaka såg jag hur Isac pratade konstant och jag misstänker att tjejen numera vet ALLT om alla Wii spel och alla Legofigurer :).
Det som är bra med Tummen är att Isac båda kan sitta upp och hoppa av själv!!
Gruppen har arbetat med att ta det första ryttarmärket, den vita hästen, och idag fick Isac hämta ut sitt märke! Han var rätt nöjd :)
Detta måste de visa att de klarar av:
Nybörjare Vit (Vita hästen)
Stanna och sätta igång hästen själv. Styra slalom i skritt. Lättridning, lätt sits. Vänd rätt upp.
Med hjälp kunna borsta, sadla och tränsa.


Han tänkte samla ALLA sa han. Tja vi får väl se men så länge han VILL rida så får han för detta är nog det bästa som vi har pysslat med än så länge. Han gillar det, det är bra kompisar i gruppen, det är något som får honom att utvecklas och mogna (ansvar och mod) samt så gillar ju jag att följa med :).
Under eftermiddagen var det dags för kalas hemma hos dagiskompisen Fredrik och under tiden passade jag, Lucas och Indy på att gå en lång och skön runda till och sedan runt sjön Trummen med Johanna och Sixten. Premiärturen för oss båda runt den sjön! Det var en jättefin runda på ca. 2 h tror jag (om man räknar in vad det tar att gå hemifrån, runt och tillbaka.. med några få stop på vägen för att simma hund, mata ankor och ge barnen grissini). Extra trevligt blir det ju när man har trevligt sällskap!
Andreas fick vara hemma och städa lilla bilen och imorgon ska jag tvätta och polera den, sedan ska den förhoppningsvis säljas!
Imorgon är det dags för ännu ett kalas, denna gång hos Emelie från Isacs dagis!
Med andra ord så gör vi massor med roligt :) = allt annat än städa hemma .. haha! Nåja vi bor i Sverige och där har vi inte fint väder så ofta så när sommaren väl ÄR här så ska man passa på och vara ute!
TJIPP!

Utflykt till Linnéparken 4 juni

Fredagen var en sådan där underbar sommardag. Varmt, men inte för varmt.
En sådan dag då det är rätt tråkigt att bara vara hemma, speciellt om man har en sambo som ska sova halva dagen.
Isac hade "översovit" hos Viggo under natten och när de vankat och fått i sig frukost så tog de (+ Johanna och Sixten) bussen ner till stan (åka buss är ett äventyr i sig för grabbarna) med siktet inställt på Liiite shopping och sedan lunch, bus och fika (i den ordningen) i Linnéparken. Jag och Lucas tog vår busslinje ut och mötte upp och Andreas tog MCn ut vid lunch för att bli bjuden på lite billig pasta från stans pastabar :) och sedan hängde vi alla i parken i några timmar.

En riktigt skön utflykt!!
Ett försök till gruppbild på ungarna, samtliga ätandes Mariekex.
Coola grabbar i nya häftiga linnen på bussen hem.
Stör inte mamma, jag läser....
Snygg frisyr va? Skulle kunna säga att vi försöker oss på en Robert Pattinson look men sanningen är bara att Isac har GALET hår :). Enda lösningen verkar vara att spendera väldigt mkt pengar hos frisören varje månad...
DÅ terroriserar jag väl Viggo lite mer istället då :) Gullungar!

2 juni = sommaren är här! (ett tag i alla fall)

Vädret har äntligen börjat likna sommarväder :)
Igår åkte poolen fram och båda grabbarna njöt av det fina vädret och det varma vattnet. Lucas ville knappt kliva ur utan kröp tillbaka hela tiden. Han fick även testa vattenspridaren och den var rolig den med så vi kanske får stanna till vid Lalandia när vi ska till Danmark i alla fall.. Måndag v. 25 bär det av och vi komer att vara borta tills torsdag kväll.

Årets första bad ute 2 juni 2010



VI var på ÖB och uppdaterade vattenpistolsbeståndet lite...




Isac tyckte att det var ltie för lite vatten i poolen men det gick bra ändå.


Lucas springer omkring på tomten. Vår tomt lutar lite så det må vara lätt åt ena hållet men tillbaka får han kämpa lite mera.



Själv har jag varit och klippt av håret som nu är KORT. det är lite längre på ena sidan och strax under örat på andra samt kort i nacken. Än så länge känns det skönt men jag kommer nog sakna möjligheten till toffs när jag ska träna. :)

RSS 2.0