Ridskola 27 mars

Idag var det så dags för ridskola igen. Detta är nog den första aktiviet som Isac sett fram emot en hel vecka.
Denna lektion var det så dags att lära sig sitta upp, sitta av, svänga, skritta och göra hallt.


Först fick barnen se hur an sadlar och tränsar.


Sedan var det dags att tesa att hoppa upp själv.


Isac blev (till sin stora glädje) tilldelad ponnyn Markolio! Denna kommer han ha 4 ggr sedan byter de häst. Markolio förskte bestämma hur de skulle gå och när de skulle gå. Med med lite coachning från så lyckades Isac få honom att lyssna och klarade av fina halter och slalom utan bekymmer! Naturbegåvning givetvis ;-).
Till min stora glädje har han lätt för att sitta bra och hälarna pekade nedåt! Detta kan nog bli bra om vi bara fortsätter ett par år till.

Fotosession 25 mars

Passade på att gräva fram Minoltan lite...
Här kommer lite bilder på Lucas nu när han är 6 månader (+ 1 vecka) gammal!

Lucas 20100325













Det här var bara några av alla kort som blev helt OK. Ingen 100% gällande ljuset.. har svårt att få till det känner jag. Behöver nog gå kurs :-).

Ridskola och promenad. 20-21 mars

Isac har börjat på ridskola. Vi har pratat länge om det om det och nu fick han plats i en grupp.
Första gången var det bara teori men han verkade gilla det ändå.



Vi hade tur och hittade lite ridkläder på ÖB. De håller på att sälja ut alla ridgrejer så det fanns inte mkt kvar men vi hittade ändå i Isac storlek! :-). Nu är det 4 dagar sedan denna bilden togs och snön finns nu bara kvar längst garageväggen! Skönt att det försvinner så pass fort ändå.



Vad skulle man göra utan gåstolen???

På söndagen kanske vädret var lite tråkigt men vi gick ändå ut och promenerade hela familjen. Målet var linbanan!


Ghetto??? Nej, bara en gångtunnel en bit från oss :-)




Lycka!

Snabbvisit i Malmö 17:e mars

Andreas laseropererade sina ögon i Malmö den 17/3. Eftersom man inte får köra bil efteråt så följde vi alla med.
Jag var väldigt orolig över att åka totalt 5 h i bilen med Lucas men det gick över förväntan!
Det var bara sista timmen hem som blev lite kinkig eftersom det närmade sig sovdags. Andreas hoppade då bak och klämde sig in mellan barnen för att mata Lucas med lite banan och då gick det bra.
Operationen gick bra och nu drygt 1 vecka senare så har han knappt några bekymmer.




Medans Andreas var hos läkaren så gick jag och grabbarna runt i Malmö och försökte skapa oss en uppfattning om staden.









Malmö var rätt tråkigt. Kanske var vi i fel delar men jag var inte imponerad. På våg dit och hem så stannade vi till vid Center Syd och matade barnen på McDonlads. Himla bra att det finns barnmatstolar och microvågsugnar som man kan låna.






 Ett av Isacs fynd! Alla kom hem med grejer, förutom jag själv. Som vanligt med andra ord...



Dagen efter kom så äntligen en Lego Batman figur i posten! Svindyrt, men man ska hålla det man lovar och vi mutade Isac med detta när han tog sin 5½ spruta.




Snart 6 månader och tänder 16:de mars

På torsdag blir Lucas 6 månader! Tänkt vad smärtfritt denna tid har gått. När vi gick och förberedde oss på att få en bebis i huset igen så hade vi som mål att lyckas härda ut de första 6 månaderna men vi har inte behövt kämpa alls! Vi trodde att det skulle bli jättejobbigt men Lucas har varit så snäll och glad att tiden bara rusat på.
Han har nu fått sin första tand (höger fram i underkäken) och den bredvid är på väg upp.
Den började visa sig i går och idag är den igenom. Ingen feber, inget skrik.... Helt otroligt.
Får se om den bredvid kommer upp lika smärtfritt.
Han är relativt stadig när han sitter och om man håller honom i armarna så går han! Han gör armhävningar, snurrar runt och roterar på mage men varken kryper eller ålar. Han bankar leksaker mot golv eller bord och om han inte har något i handen så bankar han med den istället. Han är rätt snabb i gåstolen och tar sig dit han vill komma. Väl i gåstolen så pillar han på allt han kommer åt.
Indy är jätterolig men storebror är favoriten, katten är intressant men kommer sällan nära nog för kontakt.
Nu har han lärt sig att göra "indianljud" och PhhBrr.. ljud samt smacka. Han experimenterar för fullt med de ljud han kan skapa genom att forma munnen på olika sätt.
Vi försöker gå på toa och rätt ofta så lyckas han "leverera" på toa. Än så länge är han inte medveten om vad han gör på toa, eller kanske varför man ska bajsa just där,  men jag inbillar mig att han kommer att koppla ihop det hela snart.


Fullt ös i gåstolen.


Sitter själv i storebrors säng.


Världens bästa storebror!!


Numera vill Lucas SITTA i vagnen när han är vaken.


9 mars

Minoltan åkte fram i det fina vädret!
Börjar längta efter lite andra objektiv men det är nog bättre att börja kika efter en annan kamera då Minoltas inte tillverkas längre samt så har kamerorna utvecklats en del... Nåja man kan alltid drömma. Än så länge duger den fint när ljuset blir rätt.



Min nya favoritbild på Isac. Han ser så stor ut!


Lucas ligger och får lite vintersol i vagnen.


Korta stunder kan Isac vara utan sina solglasögon i solen. Mycket korta...


Lumbus fick sitta och sola sig på lina och Isac fick "äran" att lyfta in honom när han skulle in igen. Lumbus var väl itne helt förtjust över att bli buren av Isac. Dessa två har någon form av hatkärlek. Lumbus är tollerant så länge vi är i närheten men om han är själv med Isac så kan han försöka sig på ett tjuvnyp om Isac inte låter honom vara ifred. ÄNDÅ ska han ligga och sova hos Isac varje natt... knepiga katt.


Indy kan man inte lyfta.... men krama går om matte säger åt honom att sitta still.


Efter nästan 3 h sömn uta i vagnen (promenad) så vaknade Lucas pigg och utvilad.



Våra underbara killar!

Badstolen

Hittade en begagnad badstol på blocket, efter idogt letande. Isac fick först testa den under förmiddagen (var ändå nerspydd) och på kvällen ville storebror passa på att bada tillsammans med lillebror, nu när han kan sitta "själv".







Kan väl bara beskrivas med ett ord: SUCCÉ :-)

Strålande sol OCH plusgrader 10 mars

Idag har vädret varit UNDERBART. Efter lunch ringde jag Jennie och så begav vi oss ut på en härlig promenad med barnvagnar och hundar. Båda barnen sov gott i vagnarna hela rundan och vi hann till och med klämma i oss lite fika innan vi gick och hämtade våra stora barn på respektive dagis.

Under förmiddagen hade jag utvecklingssamtal på Isacs dagis (Andreas jobbade).
Isacs fröken hade intervjuat honom och han hade bland annat sagt att hans favoritfärger var svart, guld och glitter :-). Att mamma arbetade med att skriva på datorn och pappa var ordningsvakt, pappa var lite långsam på jobbet men snabb hemma! (på vad är oklart)
Han tyckte att han var en jättebra kompis men att han inte fick bestämma särskilt mycket i leken med kompisarna på dagis.
Han tyckte att maten var jättegod, men inte fisken. ( lik sin mor antar jag...)
Han var duktig på bokstäver och siffror och på att ljuda (stava) och räkna (det vet vi redan) men lite sämre på att skriva, kanske beroende på att han är vänsterhänt.

Jag nämde att han varit besviken över att han inte blir trodd på dagis när andra barn säger att han har gjort något som han inte har (speciellt en unge). Detta har vi talat med fröknarna om tidigare men jag har inte sett av någon bättring och med tanke på att Isac är en ärlig unge så är jag lite förvånad över att han inte blir trodd.
En fröken hade inte trott på honom när han sa att han hade en svart vägg i sitt sovrum...! Vilket han har.

Lucas fick vara med på samtalet och passade på att spy ner sin mor :-). Han som inte har spytt på länge. Kanske visade han att han inte ville gå på det dagiset när det blir dags?

Efter kvartsamtalet åkte jag och köpte en begagnad badkarsstol till Lucas. Blocket är bra att ha :-).



Isac och hans dagiskompis Matteus



På väg hem från dagis passade vi på att ta lite kort.



Vi gick hem från dagis igår också och även då passade vi på att ta lite bilder:




Isac hittade en planka som fick föja med oss hem. Oklart i vilket syfte dock.


Kalasdax för Viggo

Nu börjar vi alla bli lite friskare, äntligen!
I lördags var Isac på kalas för att fira Viggo som fyllde 5 år.
Dagen till ära ville Isac ha sin nya tröja med superhjältar på och glitter i håret.


Sagt och gjort...




En del av gänget på väg in till fotbollsrummet för att äta korv och tårta.
Viggo står längst fram, redo att dyka ner i pakethögen :-)



Lucas fick vara kvar hemma och vila sig i form



Men efter vila kommer LEK :-)




Virus och vintersol 5 mars

Vi har varit sjuka allihopa men Lucas har nog haft det värst. Troligen så har han fått RS virus men börjar nu, efter en vecka, bli bättre. Han har knappt ätit något och vi har varit hos doktorn flera gånger för att kontrollera så att han inte blev för uttorkad. Men han är en liten kämpe och varit förhållandevis pigg när han väl varit vaken.
Dock har han gått ner en del i vikt men det tar vi troligen snart igen.

Idag är han piggar eoch har äntiligen ätit bra. Han har även börjat sitta någorlunda på egenhand. Fortfarande lite vingligt men med kuddar runt så sitter han bra och har han något att hålla i så sitter han ännu bättre.


Sjuk, men söt ändå!



Solen har börjat visa sig och har börjat smälta bort all snö. Isac passade på att säga hejdå till snöhögen som varit så rolig att leka på. Men sedan kom det minusgrader igen så vem vet, den kanske står sig ännu någon vecka.
Dock skulle det vara otroligt skönt om våren kunde komma snart.


Nog har den smällt en hel del.


På promenad till biblioteket (för att låna nya Nelly Rapp mysterier) så hittade vi en krockad bil med avkapat tak. Mkt. spännande! Så givetvis passade vi på att undersöka lite närmare och fundera på hur krocken och räddningen hade gått till.



Isac ville testa om han orkade hålla lillebror. Det var lite tungt men det gick. Dock så får han inte bära på honom hur som hellst ändå men testa går bra.

Eftersom alla var lite piggare idag så passade vi på att ta en promenad till Willys och inhandla lite godsaker inför helgen.








Äntligen var Lucas pigg nog att åka lite i gåstolen.


RSS 2.0