Grimaser 30 sept

 
Nytrimmad frilla. Kanske lite kort men det är inte så lätt att klippa en 1 åring när denna sitter i badkaret :)

Senaste favoritminen. SMILE!


Verklgien jättekul!


ISACS födelsedagsDISCO 26 sept 2010

Isac firade att han fyller hela 6 år på Café de Lux i Växjö.

Vi hade 22 gäster på Isacs disco och som tur var så hade vi även förstärkning av Johanna (Viggos mamma), Selmans mamma samt så var ävens Viggos pappa där en stund. Det var tur att vi var flera vuxna och det hade aldrig blivit lika lyckat utan deras hjälp!

Vi började med insläpp där barnen fick hänga in sin jacka i garderoben för att sedan samlas på lilla scenen för att få en stämpel. Presenthögen hamnade på stora scenen. Efter det så var det dags att sätta sig till bord för att äta korv med bröd och pizzasnurror. Innan maten så fick alla barnen säga sitt namn så att alla fick hälsa på alla eftersom det fanns barn som inte kände så många andra där. Men efter 30 minuter så märktes det inte alls!
Efter maten kom tårtan (farmors goda chokladtårta som pappa hade bakat helt själv) och sången. Under tiden som barnen åt så spelade vi lite musik och å stod jag och fixade ballongsvärd medans Johanna blåste ballongerna.
Dessvärre så höll inte ballongsvärden för barnens lek lite senare men de distraherade dem i alla fall under tiden de åt mat.
Efter att alla ätit klart (Isac hade haft fullt upp med att prata med sina bordsgrannar så han var den enda som inte hunnit äta upp sin tårta och fick spara den) så ställde vi iordning stolarna för hela havet stormar där de barn som åkte ut fick kliva upp på lilla scenen och bestämma NÄR vi skulle stopppa musiken.
Om jag minns rätt så var Filippa och då fick hon också välja ballongsvärd först. Därefter så var det lite dans och bus följt av presentöppning.
Efter presentöppning var det dags för mera dans och sedan LIMBO vilker var populärare än vad jag skulle gissat. Efter limbon så var det lite mera dans och sedan så fck barnen sina aluminiumfiskar. I fiskarnas mage fanns det lite presenter bland annat var sin gogogubbe, tatuering och klistermärke. Sedan försökte vi får dem att dansa lite mera men fick lägga in en lek till och det blev "under hökens vingar" och även ballongstampning.

Det vi lärt oss är att det går åt mer läsk än chips och att 6-åringar inte orkar danske mer än 1 låt i rad innan de börjar busa istället :).
Jag fick vara lekledare hela kvällen och Andreas skötte musiken. Lucas var med hela discot och skötte sig så otroligt bra! Det var som sagt tur att vi var flera vuxna där som kunde hjälpas åt för jag var verkligen tvungen att lägga ALL uppmärksamhet på ungarna och hade inte fixat att ha koll på resten också.
Alla ungarna var jätteglada, nöjda och svettiga när de gick hem och Isac sa att DETTA var de bästa kalaset någonsin :). Skönt säger vi vuxna!


Vi kom till klubben redan kl 14 för att städa undan efter lördagens krogrunda och för att piffa upp lite.


Klaffborden räckte precis!


Andreas testar ljudanläggningen.


Isac visar upp sitt glittriga hår. (Alla barnen fick glitter i håret under kvällen).

Ja, man KAN fixa ballongdjur/svärd med en 1 åring på höften :)













Jag tog inte så många kort under kvällen men de andra vuxna var lite duktigare så jag får tigga till mig fler bilder från dem .).

Hur som haver så var kvällen MKT lyckad och vi är jättenöjda med båda Café de Lux och upplägget för kalaset.



1:a hästturen! 19:e september


DET SKA BÖRJAS I TID!! Isac tog kort på lillebror!

Isacs ridskola hade öppet hus så jag passade på att dra med Lucas, Viggo och Isac dit. Viggo ville inte rida men både Isac och Lucas red runt lite.


 En av tjejerna hjälpte till att föreviga det hela. Man skulle kunna tro att dagens ungdomar vet hur man använder en digitalkamera... Isac vet i alla fall hur man gör :). Lucas red på Tummelisa.


Kompisarna lyckades promenera hela vägen dit och tillbaka.


Efter ridskolan var det BUS i trädgården som gällde. Jag är så oerhört tacksam över vår trädgård.


Underbar höstdag 25 sept 2010


Storebrors skola var stängd idag så mamma tog FL och så var vi hemm ahela familjen. Medans pappa och Isac hade mysigt inne så passade Lucas och mamma på att röjja i trädgården.



Lucas hjälper gärna till!




Indy har något roligt!

Lucas undersöker om han kan tänkas dela med sig



Vilker Indy givetvis ?gärna? gör.


Vi röjjde av i terassen så att cyklarna fick mer plats över vintern. Storebrors cykel var JÄTTEfin!


Vi har grävt fram den gamla leksaksvagnen från vindens leksaksgömmor.


Gullungen!

Matro? 19 sept 2010

Lucas kan äta själv, även om han bara får göra det när han äter mat som inte kladdar allt för mkt.



Numera brukar tallriken få stå kvar på bordet hela måltiden!!! Innan slängdes den ner rätt fort...



Gäller att pricka rätt :)







Isac är ofta ltie seg vid maten numera. Det tar lååååång tid at äta men som tur är så har vi inga kvällstider att passa.





Viggo visar hur trött han hinner bli innan Isac ätit färdigt.

Minoltan 19 september 2010

Jag har börjat jobba igen och det är allt annat än lugnt eller smidigt på jobbet så jag har haft rätt så såligt samvete över hur lite tid jag har lagt på Lucas första fördelsedag. Men nu börjar jag veta hur jag ska tackal jobbet och med det så kommer mer energi att lägga på mina grabbar. Så i brist på annat försökte jag i alla fall fånga dem på bild :)

I och med att båda grabbarna fyller år så ville jag passa på att föreviga dem lite till :). 
Eftersom  att bästisen Viggo var här så övertalade jag honom att var amed på några kort han med. Kort som jag lovat att jag ska framkalla så att de kan ha var sitt. Kompisbilder kan man aldrig få för många utav.

Isac och Viggo har "översovnings" perioder titt som tätt. Det innebär att de leker dygnet runt i några dagar och turas om att sova hos varandra. Den här dagen var Viggo hos oss :). Det är så underbart att se hur kul de har tillsammans.

fotodax 19 sept 2010
Mamma bråkar med sin blixt medans grabbarna passar på att busa i sängen, medans man får lov till det.

Bästa kompisarna! 19 sept 2010
Bästisar!

Lucas 19 spet 2010
Lucas spanar in Viggo och Isac som håller på att studdsa runt i sängen.

Bästa brorsorna 19 sept 2010
Bröderna bus :)

Isac 19 sept 2010
Isac, snart 6 år!!!

Isac 19 sept 2010
Min fina stora grabb :)


LUCAS 1 år!












































Mini-weekend tack vare Gunnel.

Världens bästa GUnnel kom hela vägen hem till oss från Västerås för att sitta barnvakt åt Isac och Lucas så att jag och Andreas kunde få åka iväg på en minikryssning tillsammans.
UNDERBARA människa säger jag bara.

Välbehövligt är bara förnamnet. Kryssningen kanske var lite av en besvikelse men det var ändå otroligt skönt att bara få umgås på tumanhand.




Vi hade bokat sviten, vilket var tur för om detta var det finaste så ville vi inte veta hur de billigare hytterna såg ut. Visst var rummet helt OK men en svit???  Mer som ett vanligt hotellrum.



Blev inte så måga kort på resan men så här fint väder var det på sjön!


Farmor gjorde en jätteinsatts och ägnade verkligen Isac och Lucas sin fulla uppmärksamhet hela helgen. Det har spelats spel, busats och byggts med Lego. Vilket uppskattades enormt av de båda. När vi släppt av farmor vid tåget så sa Isac rätt omedelbart att han redan saknade henne :).

Mera Ridskola och så lite mys i Sept 2010


Lucas myser med Indy.


Isac med nya ridskolehästen, Chuck.


Kavaletti i lätt sitts på schemat


Isac rider helt utan stöd utav mig vid sidan av hästen. Går kalasbra!!


Lucas vill ha en egen dator snart. Säkert så att han kan uppdatera bloggen liten mera frekvent än mamma (som numera jobbar och inte hinner med) :)

Astrid Lindgrens Värld med kusinerna!

Vi hade fått tag på gratisbiljetter till ALV genom Mickie och bjöd med oss kusinerna dit.
Dagen började med ett skyfall men efter det så var det uppehåll!





När det var dags för lunch så mötte vi upp kusinerna och därefter var det Nils Karlsson Pysling som gällde.





Lucas undersöker Gregers hand


Teatern verkade vara populär.


Till och med Elias kikade förundrat på.









Efter teatern så blev det 3 varv på balansbanan.







Lucas ahde lyckats att snubbla och ramla rakt på en liten vass sten. Som tur var så hade moster med sig plåster! Rosa plåster....


Yngsta kusinen är inte så liten längre :)




Pappas kille!















Birka borgen


Rövarna ska leka plockepinn!


Glasspaus i väntan på Ronja Rövardotter teatern

Innan teatern så passade jag och Isac på att kika in hos Pippi en snabbis.


Indy var inte allt för imponerad av Ronjas gråvargar.




Minihusen var nog Lucas favorit. Han verkade tycka att det var jätteroligt at gå omkring inne i de små husen.



Det bästa med dagen var att få träffa kusinerna ALV var trevligt men jag är glad att vi inte betalade inträde för som gratisnöje var det helt OK men inte mer. Barnen hade roligt och det är ändå huvudsaken!!

Sigge och Lucas = kompisar








Våra goa grabbar!

Jag har varit dålig med att ta mig tid och uppdatera bloggen under slutet av sommaren så därför kommer här lite bilder på grabbarna fårn augusti månad.



Många kommenterar Lucas stora ögon och på vissa bilder känns de precis så stora som de flesta verkar tycka att han har :)


Lite mys i mammas och pappas (nybäddade.....) säng


Är lite sur på min kamera numera. Den hinner liksom inte med att fokusera om och jag missar en hel del fina kort. Så jag lägge rmed denna ändå, även om den inte är helt skarp.
Måste börja klura på vilken kamera man ska köpa härnäst.....


Barnprogram funkar för både liten och stor!


JAg har sagt det förr men det tåls att sägas.. Vi har världens snällaste (och snyggaste) weimaraner!!


Lucas gillar att MYSA med Indy. Lucas går fram och säter sig med ryggen mot Indy och lutar sig sedan långsamt bak för att luta sig emor Indy. Efter en stund vänder han på sig och borrar in ansiktet i Indys päls. Det ser himla mysigt ut! :)


Vi badar varje kväll!



Vi har dock dåligt med badleksaker så storebrors Action Man dockor får duga.


En vacker regnbåge får avsluta bildkavalkaden.


Ridskola och hundvakt.

Ridskolan drog igång i mitten av augusti och däromkring passade vi även på att ha Hella boende hos oss några dagar.


Först en bild på de söta hundarna


Lucas tyckte att Hella var lite mer "lagom" storlek.

Så till ridskolan!
På teorin 2:a lektionen så fick de börja med att leda en stor häst på rätt sätt.




Terminens första häst var Chuck. EN mkt snäll skimmel.



Uteritt på gång! Då Lucas numera är vaken ung när risdkolan är så måste jag ta med honom (Andreas sover) så när det är uteritt så kan jag inte följa med. Men som tur är så finns det flera snälla stalltjejer som mer än gärna följer med! När det är ridlektion i paddock eller ridhus så är vi med. Ibland bär ja med mig Lucas och ibland står vi bredvid i vagnen. Resultatet är att Isac rider väldigt mkt helt själv och det går riktigt bra. Numera klarar han till och med av att trava utan att jag springer bredvid för att hålla extra koll på hästen.
Det är en jäkla tur att det är så snälla hästar på hans ridskola! :)




RSS 2.0