mera från maj 2010

Isac har börjat på fotbollslek på onsdagskvällar iår igen. Iår verkar det dock funka lite bättre än förra året då Isac hade svårt att koncentrera sig på vad tränarna sa. Han tycker inte att det är JÄTTEkul men det är OK så vi åker dit så länge han vill.

Så länge man får ha en egen boll så är det kul men när alla ska springa efter en så tycker inte Isac att det är lika roligt. Får han välja så står han hellre i mål då.


Bästa kompisen Viggo fick vara med iår!


Lucas och pappa passade på att gå omkring lite


Isac har fått en ny hjälm, inte en dag försent... Den gamla hade gjort sitt.


Isac fick välja sin hjälm själv och denna var den han ville ha.









Indy simmas några gånger i veckan för att få ordning på vikten efter kastrationen samt armbågen. Dessvärre har vattnet nu blivit grönt där vi brukar simma så vi får leta efter en annan bra brygga.

Igår var vi nere på Vårstad efter ridskolan (där Isac fick ny häst, Tummelisa.. en liten shettis som Isac kunde sitta upp själv på )

Målet av att titta på Barda-Karl och få fäktas med honom. Vi var ute i GOD tid och stod i den kö som Karl pekade ut men efter mer än 1 h i kö så hade bara en massa barn trängt sig före (eller deras idioter till föräldrar) samt så tog de få Barda-pinns de delade ut slut. Isac blev riktigt ledsen och besviken och vill einte stå kvar och vänta mera eftersom han inte verkade få komma in. Han var rejält ledsen ett ta gmen sedan lyckades vi muntra upp honom igen och han testade hästskokastning (fick full pott!!), jonglering och sedan kikade han på lite teater innan vi avslutade på McDonkans.
Jag är fortfarande otroligt arg på dessa idioter till föräldrar som puttar fram sina barn medans massor med andra gör som man ska och står i kö men det är inte mkt man kan göra dessvärre och jag ske se om jag inte kan fixa fram en pinn till Isac på något annat sätt.








Underbart väder 22 maj

Lördagen den 22/5 började med att jag åkte med Johanna på hunduställning. Solen sken och det var en sådan där liten specialklubbsutsällning som var lagom stor, men öppen kritik och fina tyska fågelhundsraser.
Hella och Johanna skötte sig strålande men fick nedslag på pälsen denna gång. ALLT annat var dock prima kvalitet så Hella kommer igen!






Hemma så släppte Johanna av mig vid strandbjörket där Isac, Andresa och Lucas var och lekte. Mitt humör nådde dessvärre botten då blodsockret sjönk så jag började promenera hemmåt med Lucas sovandes i vagnen för att få i mig lite mat och på så sätt blir lite trevligare (lite i alla fall). Han vaknade ung. samtidigt som Isac hade lekt klart så vi fick skjutts i bilen sista biten hem. Efter lite mat och hockey (Andreas och Isac kikade på TVn medans jag återigen kom på hur urtråkig sporten är) så gick jag ner med grabbarna till bryggan (Andreas åkte sin MC) för att simma Indy.


















8 månader!

Nu börjar tiden verkligen springa iväg. Lucas är 8 månader redan. Han kryper/krälar fort nu och ställer sig upp mot saker. Han går bra om han får hålla i en hand (helst två) eller gåvagnen.
Han har två tänder nere och två tänder uppe men två till är på G uppe.
Han äter gärna själv och smakar lite från det mesta vi äter. Dricka är roligast om man får göra det från pipmugg eller ännu hellre, ett glas.

Han sitter halt stadigt och lägger sig ner kontrollerat samt kan böja sig ner från sittande och sätta sig upp igen.

Han har nu börjat sova mellan 9/10-11/12 på förmiddagen och så någon timme på eftermiddagen. Han läggs för natten kl 20 och sonar själv. Dock har han börjat protestera när han lägga i sängen men ger upp efter lite gråt i några minuter. Ibland får vi gå in och lägga ner honom igen (han står upp i sängen) men vi försöker se till att han får somna själv och att ingen står och buffar eller stör.

Han gillar att vara ute i trädgården men vill hemskt gärna smaka på allt så jag hoppas att vi inte har något giftigt i trädgården. Hemma är han en riktig klåpare (som Johanna skulle säga ;) ). Han pillar på ALLT och favoriterna är sladdar, uttag, snören, koppel och hundmatskålen.


Lucas sitter i vagnen och tittar på när Indys simmar och storebror kastar boll med pappa nere vid sjön


Ute i vagnen en underbart varm och solig försommardag.


Sitter och väntar på lunch


Nu kan han ta sig ner på alla "fyra" från sittande. Men när han ska frammåt så blir det fortfrarande magläge.


Försök till 8-månadersporträtt. Inte helt enkelt att ta kort själv medans Lucas sitter på sängen (han sitter inte direkt stilla ;) )



Lucas klappar händera väldigt ofta.



De stora grabbarna spelar Wii



Joel följde med hem från ridskolan 16 maj och efter att ha lekt en hel massa så fck grabbarna spela ltie spel. Lucas var givetvis där och hejjade på!



Lite senare kom Viggo och alla grabbarna hade verkligen jättekul inne i vardagsrummet.


Lucas tyckte att det var otroligt kul att titta på grabbarna.


Förra veckan hade vi Matteus med oss hem från dagis och även då blev det lite wii efter en hel del lek :)

Ridskola

På dagens lektion så var det lite balansövningar samt lätt sitts i trav som gällde.
Den här helgen har Isac lektion både lördag och söndag och dessvärre så är inte Andreas hemma den här helgen så Lucas får snällt haka på. Idag gick det dock bra, vi får hoppas att det går lika bra imorgon.

Andreas är på väg upp till sin far för att få låna hans gamla motorcykeln över sommaren. Vi får hoppas att både den och han klarar av resan hem...





Isac och Tato.



Idag var vi ute i padocken för första gången! Vi hade tur med vädret och Lucas hänge i babybjörnen och kikade på hästarna. Tur att hästarna är så pass snälla att de inte stördes av att ha en bebis med på lektionen.


Uppdatering 11 maj

I lördags så var Isac på ridskola igen. Hästarna hade gått ute under natten och var blöta och skitiga så det tog lite längre tid än vanligt att göra iordning dem inför lektionen så gruppen hann bara med en kort trav och så övningen där de ska göra hallt vid varje bokstav. Resten av tiden skrittade de mest runt.







Isac fick Tato denna gång också och de verkade komma rätt bra överens.



Lucas fick testa hjälmen när vi kom hem. Om några år så kanske vi har två söner som rider?? (jag får väl drömma :) ).. Troligen så kommer väl båda välja fotboll eller något sådant men jag får vara glad så länge det finns någon som VILL rida och njuta så länge det varar.

 

Lucas är ju numera 7½ månad!! Tiden bara rusar iväg... Han krälar/kryper snabbt nu och han kan böja sig för att plocka upp saker när han sitter på lekmattan och klarar av att räta upp sig på egen hand utan att rasa numera.
Han går gärna om han får hålla i något men gåvagnen är fortfarande lite klurig, han vill gärna hålla en hand på gåvagnen och sedna hålla oss i andra handen.
Han har blivit duktig på pincettgreppet och äter gärna själv om vi lägger fram pasta till honom.
Han får numera smaka lite av allt vi äter (2:a barnet syndromet..;) ) Så han har redan fått både glass, saft, rabarberpaj samtkryddad mat och verkar gilla det mesta.
Han har lärt sig att klappa händerna och gör det ofta och gärna.
GLAD är han nästan jämt och pratar gör han ofta och gärna.. dock förstår vi inte riktigt vad han menar ännu.





Pusskalas!!





Mormor hade skickat ett litet hjälpmedel för att skona våra ryggar och det fungerade jättebra!!

Nu under kvällen så var jag och Isac och kikade på Kulturskolan inne i stan och Isac fastnade för ett lite otippat instrument, mini-trumpet!! Han lyckades få ljud i den och var överlycklig. Så nu vill han börja med trumpet... Han testade trummorna också och de var lika roliga som vanligt. Jag antar att våra grannar kommer att gilla oss :-)
Även teatergruppen verkade spännande men där måste man vara lite äldre så det kan vi ändå inte anmäla till. Vi får se vad vi väljer till hösten men det verkade vara en väldigt trevlig verksamhet så något kommer han nog att hitta. Nu har vi ridskola, fotboll och så något instrument till hösten. Vi får se om vi har råd med 3 aktiviteter OCH om vi har tid. Men så länge han VILL så ska vi försöka, även om det råkar vara trumpet..


3:e Maj - hundträning och mer träning.

Idag har jag varit aktiv vill jag lova och nu så här på kvällen så känns det i musklerna, härligt!! :D

I förmiddags så tog jag, Lucas och Indy en promenad till Johanna för att ta oss vidare ut till hagarna och köra lite uppletande (vilket var läänge sedan vill jag lova). På väg till Johanna så möter jag Isacs dagisgrupp ute i skogen och blir glad när jag ser hur kul de verkar ha när de kikar på alla insekter.

Med ut i hästhagen hade vi Johannas hundar Alissa och Hella samt båda hennes grabbar, Viggo och Sixten.

Vi började med att damma av Alissa som fixade det fint efter lite stöd från sin matte. För Hella var detta första gången som hon fick söka av en ruta och efter lite justering av svårighetsgrad och byte till roligare grejer i rutan så fixade hon det gallant!
Indy skötte sig över förväntan. Han kanske inte gick rakt ut så som jag pekade men han använde sig av vinden och hittade allt som lades ut alla gånger vi körde!! Mattes pärla :).


Sixten och Viggo "leker" med Indy :)..






Sixten testade om Indy kanske var en ponny och jag inser, än en gång, att jag har världens snällaste hund :).


Indy kommer in för att lämna av ett funnet objekt (dummie denna gång)


Alissa var väl inte allt för road av det hela.


Hella däremot ville bara springa mera och mera.


Sixten och Lucas bekantade sig lite och beundrade varandras vagnar


Lucas fick låna Sixtens filt och elefant och roade sig rätt länge på egen hand.

Vi hann precis hem innan det var dags att hämta Isac från dagis och sedan tog jag grabbarna och hunden för att möta upp Jennie med hennes grabbar Hugo och Theo samt flatte Diesel för lite lek och träning nere i Linneparken. (Hugo och Isac lekte med barkbåten, Theo sov gott, Lucas promenerade omkring och åt banan och hundarna fick köra lite fotgående, fjärr och inkallning.. samt passivitet!)

Sedan skyndade vi oss hem för att skicka iväg Andreas till optikern (Isac följde med) och när de kom hem så åkte jag till gymmet för att testa KI-Box 90 minuter på gymmet. Passer var jätteroligt och jag inspg att min höger är rätt bra, mina armbågar vassa och med bra tryck i slagen, mina sparkar och knän sitter där de ska men min vänster är svag.. blir till att träna mera helt enkelt :).



Indy på dagens sista uppletande, lite trött men jag tycker att han sköter sig fint ändå. Sixten klättar på Indy

Slutet av april

Här kommer en kort sammanfattning av vad vi pysslade med när april led mot sitt slut.
 


Bröderna hänger lite i storebrors rum (jag och Lucas väckte Isac).



Isac tog ett fint kort på mig och Indy. Jag har sagt det förr och jag säger det gärna igen, vi har världens bästa jycke :).



Isac smakade lite på Indys tuggis. Indy tittade längtande på och var kvick på att ta tillbaka benet när Lucas lade ifrån sig det. Lite roligt då Indy inte tuggar så värst mycket på det annars.



Isac sov över hos Viggo och dagen efter var grabbarna här och lekte hela dagen och vad passar bättre efter en dag med bus än plättar?


Efter att ha tränat mitt söndagspass (30 minuter core och 60 minuter spinning) så kom jag hem till två grabbar som ville åka cykelkärra så jag packade in dem och trampde hem Viggo medans jag ändå var svettig. Grabbarna tyckte att det var jättekul att åka kärran och jag fick bränna lite fler kalorier.



Lucas fick vara ute och leka lite på en filt och jag passade på att föreviga hans krälstil som han precis har bemästrat. Nu kan ha ta sig frammåt på egen hand men han föredrar att gå när man håller i hans händer.



En liten filmsnutt på när Lucas går. 26 april 2010..här har han fortfarande en hel del prickar kvar men mår betuydligt bättre!

Löpning och gåvagn

Den 1:a Maj var det Växjöloppet i stan och Isac var med och sprang TVÅ! lopp.
Först var det tidningsloppet på 200 meter och hinder i form av tidningshögar. 
Sedan kikade vi på KnatteKnatet som gick runt lilla Lagunen och var 500 meter långt. Egentligen så var Isac för ung för att vara med men vi anmälde ändå och det gick jättefint!
I Tidningsloppet fick man en fin tröja och ett diplom och i KnatteKnatet fick man en medalj och lite fika.
Start i Tidningslöpet
200 meter var ingen match!
Men 500 meter var lite jobbigare dock tyckte Isac att det var jätteroligt och ville gärna göra om det.
Man fick åka radiostyrd lastvagn :)
Micki Fabriksbutik har haft utförsäljning och vi har införskaffat gåvagn till Lucas. Han är lite väl kaxig och släpper den titt som tätt men snart så kanske han lär sig hur den ska nyttjas.

RSS 2.0